Društvo

NAZIRE LI SE KRAJ PANDEMIJE I KADA STIČEMO KOLEKTIVNI IMUNITET: Dr Darija upozorila - nema preteranog opuštanja!

Autor Edin Delibašić

Ima pozitivnih pokazatelja i razloga za optimizam.

Izvor: KurirTV/Printscreen

Ministarka u Vladi Srbije i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević u gostovanju u jutarnjem programu na RTS kaže da je licitiranje sa datumom kraja pandemije vrlo nezgodno i poziva da se postepoeno vraćamo normalnom životu.

Članica Kriznog štaba je istakla da razloga za optimizam ima zbog sve manjeg broja obolelih od virusa korona, ali da je kako kaže licitiranje sa datumom kraja pandemije vrlo nezgodno.

 "Uopšte to licitiranje određenim datumom kada je u pitanju virus je vrlo nezgodno. Činjenica je da je sve manji broj obolelih, da je sve manja pozitivnost testiranih, da već nedeljama unazad broj opuštenih prevazilazi broj novoprimljenih u bolnicama. To su sve pozitivni pokazatelji, imamo razloga za optimizam", kaže Tepavčević.

Dodaje da imamo sve jači kolektivni imunitet ali da je potrebno još malo vremena da se strpimo i da se postepeno vraćamo u normalne živote.

"Čitav svet se sad boji preteranog opuštanja, željni smo normalnog života, željni smo da skinemo ove maske. Sada imamo vakcinu, sada imamo sve jači kolektivni imunitet, ali da se još malo strpimo i da se postepeno vraćamo u normalne životne aktivnosti, ali ipak da budemo svesni da je virus tu i da čeka svaku našu slabost, opuštanje, tako da budemo mudri i da ga najzad u potpunosti pobedimo", rekla je ona

(MONDO)

Tagovi