KRIZA GOTOVA: Zaposleni "Slobode" u Čačku ponovo na svojim radnim mestima

Većina radnika fabrike namenske industrije "Sloboda" u Čačku nakon četiri dana neizvesnosti vratili su se na svoja radna mesta.

Rina

Proizvodnja je nastavljena od šest sati ujutru, pošto tokom prethodne noći nije bilo neočekivanih poteškoća.

Na svoja radna mesta nisu se vratili samo zaposleni koji rade u neposerednoj blizini vojnog magacina u kom su se desile eksplozije u noći između četvrtka i petka.

Danas bi trebalo da u deo fabrike gde se havarija dogodila uđu specijalizovane ekipe, prema procedurama o se vrši 24 časa nakon poslednje detonacije.

"Pravimo strategiju, ima zagađenog terena van kruga fabrike, u blizini mesta eksplozije, prvo bi trebalo to sanirati", naveo je Zoran Stefanović, generalni direktor fabrike.

Očekuje se da specijalizovane ekipe pregledaju deo fabrike u kojoj se pre nekoliko dana dogodila eksplozija. Prema procedurama to se vrši 24 časa nakon poslednje detonacije.

Rina 

Još uvek nije utvrđen uzrok ovog akcidenta, a formirana je komisija koja će to otkriti.

Podsećanja radi, požar u magacinskom prostoru u naselju Pridvorica u noći između četvrtka i petka izazvao je velike štete.

Magacin koji je zahvatio požar i gde su bile eksplozije, a koji služi za skladištenje komponenti za kompletiranje upaljača, udaljen je oko 800 metara od proizvodnih pogona kompanije.

Sledi pregled dela fabrike u kojoj se pre nekoliko dana dogodila eksplozija od strane specijalizovane ekipe. Prema procedurama to se vrši 24 časa nakon poslednje detonacije.

(MONDO/RTS)