Društvo

EVO NEKIH KRŠEVA, JEDVA SE DOVUKLI DO GRČKE: Srpske društvene mreže GORE zbog ove objave, evo šta kaže autor (FOTO)

Autor Veljko Petranović

Obična fotografija na kojoj su dva stara automobila iz Srbije, a koja je slikana u jednom grčkom letovalištu, izazvala je pometnju na domaćim društvenim mrežama.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Jedan korisnik objavio je juče fotografije "juga" i "fiata 1300" verovatno starog više od 50 godina uz komentar koji su mnogi shvatili kao provokaciju:

"Evo nekih krševa... Jedva se dovukli do Grčke", pisalo je iznad fotografije.

Dva automobila na stajalištu pored mora u Grčkoj
Izvor: Facebook Printscreen

Komentari nisu bili blagi u ovom slučaju - dok su jedni hvalili "stare, pouzdane mašine" koje su uspele da prevale toliki put, drugi su napominjali kako nečije materijalno stanje nije za podsmevanje, a treći su, opet, osetili dozu nostalgije jer ih je fotografija vratila "u stara, dobra vremena".

"Svaka čast za gospodu, prijatan odmor, ovo više volim da vidim nego neki besan auto, ova fotografija me vraća u stara dobra vremena."

"Za Juga se može reći da je krš ali za TRISTAĆA NIKADA. I ako su stvarno došli sa ovom prelepom starinom, šta reći skidam kapu svaka čast."

"Nisu se dovukli, već sa uživanjem doputovali na željeno mesto. A dovuče se onaj što reši da putuje a smeta mu vrućina, kriv put, prav put, gužva, itd."

Korisnici su u znak podrške vlasnicima starih automobila sa fotografije čak počeli da objavljuju slike svojih kola kojima su doputovali na more.

Videvši intenzitet "vatre" koju je zapalio na srpskom Fejsbuku, autor objave se brže-bolje oglasio:

"Kliknete na moju sličicu i vidite moje postove i komentare u grupi. Već na osnovu prvih 10 možete da steknete sliku o tome da li sam umišljeni bogataš. Ali ne! Lakše je reagovati na prvu loptu", napisao je autor.

I zaista, kliknuvši na "sličicu", imali smo prilike da se uverimo da je osoba koja stoji iza objave zapravo ljubitelj starih automobila, tzv. "oldtajmera", pa je bezbedno reći da je fotografija bila objavljena u šaljivom tonu.

(MONDO)