Društvo

RAČUN SA VAŠARA POSVAĐAO SRBE: "Pa nije to prase dobilo Nobelovu nagradu da košta 1.700 dinara!" Jesu ove cene NORMALNE?

Autor Veljko Petranović

U Svilajncu je prekjuče održan Veliki letnji vašar. Posećenost ove manifestacije bila je vrlo velika, što i ne čudi s obzirom na to da zbog pandemijske situacije vašara u prethodnoj godini nije bilo.

Izvor: Youtube/printscreen/TvCentar/twitter/printscreen/@amebina_beba

Vašar su obeležili prepoznatljivi elementi, koji se na sličnim manifestacija u nekim drugim gradovima gube: trgovina robom različite namene, šatre sa pečenjem i pićem, luna-park i mnoštvo sadržaja koji čuveni svilajnački vašar čine jedinstvenim.

Međutim, račun koji je jedna korisnica Tvitera okačila na ovoj društvenoj mreži naišao je na veliki odjek u domaćoj javnosti, i izazvao žestoku raspravu. 

Ispod je u komentaru objašnjeno da se radi o vašaru u Svilajncu koji je održan prekjuče, a da li su cene u svim objektima bile baš takve, nismo uspeli da potvrdimo. 

"Na stranu cene, ali mi je bezobrazno da posebno naplaćuju hleb/ lepinju/ priloge, ili još bezobraznije kada ne napomenu da se posebno plaća pa na kraju kad stigne ceh...", prokomentarisao je jedan tviteraš.

"Kupiš na pijaci, dođeš kući, skuvaš, spremiš i eto za male pare isto to. Posle časkom opereš sudove, sve središ i svi srećni i ovce na broju...", odgovorio je drugi.

Treći korisnik se osvrnuo na cenu pića: "Gde jedna koka kola od 39 din nabavna cena u prodavnici košta 400 din!?"

Bilo je i mišljenja da su neke od cena navedenih na računu opravdane:

"Ovde je jedino cena pečenja u skladu sa nabavnom cenom. A uvek me je fasciniralo kako jedan paradajz košta 250 dinara, a ono u nabavci 25. Koliko znam, cene su obično x5, ali kod ubogih ugostitelja kriza se uvek lomila na leđima biljojeda."

Sa njim se nije složio drugi komentator: "Meni teže pada to što je prasetina 1.700 dinara a kilogram žive vage 250 dinara. Da ne spominjemo to što kao pečenje prodaju koske, pa nije to prase dobilo Nobelovu nagradu", napisao je on.

"Znate li koliko samo naplate za šatru. Koliko se plaća muzika. Pa to neko kroz cenu proizvoda i usluge mora da plati i da se zaradi. Niko Vas ne tera da se veselite ispod šatre na 35 stepeni. Pečenje se ne ispeče kako treba već se ostavlja življe,teže je za vagu", objasnio je jedan od komentatora.

Da li vi mislite da su ove cene visoke? Recite nam u komentarima!

(MONDO)

Tagovi