BIĆE PAKLENO

UPOZORENJE NA PRIRODNU NEPOGODU: Vreme sunčano i vruće, povećana OPASNOST od požara, osveženje ćemo morati da sačekamo

Autor Veljko Petranović

Pretežno sunčano vreme i malo manja vrućina nas očekuje za danas, posebno na severu Vojvodine gde će temperatura biti niža za 2 do 4 stepena u odnosu na sredu. Slab lokalni razvoj oblaka se očekuje popodne na jugu i jugoistoku Srbije.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Vetar će biti slab severozapadni i duvaće iz pravca severa. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 14°C do 21°C, a maksimalna od 31°C u Subotici do 36°C na jugu Srbije.

U Beogradu sunčano i vrućina, ali za par stepeni manja temperatura nego u sredu. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 21°C u centru, na obodu grada 19°C, a maksimalna do 33°C.

U Nišu sunčano i vrućina uz slab lokalni razvoj oblaka popodne. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna do 36°C.

Užički region očekuje sunčano vreme i stepen-dva manja vrućina nego u sredu. Vetar slab severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 14°C do 16°C, a maksimalna od 34°C do 35°C, na Zlatiboru i Tari do 29°C.

U Vojvodini četvrtak pretežno sunčano i vrlo toplo, ali ipak nekoliko stepeni manja vrućina nego u sredu. Vetar slab severozapadni i severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 14°C do 17°C, a maksimalna od 31°C u Subotici do 33°C na jugu Vojvodine.

U Novom Sadu pretežno sunčano i vrlo toplo, ali ipak par stepeni manje nego u sredu. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna do 33°C.

U Subotici pretežno sunčano i malo niža dnevna temperatura u odnosu na sredu. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 16°C, a maksimalna oko 31°C.

Vreme narednih dana

U petak preovlađivaće sunčano vreme uz vrućinu i slab dnevni razvoj oblaka. Vetar slab severni i severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 14°C do 20°C, a maksimalna od 33°C na severu Vojvodine do 36°C na jugozapadu Srbije.

Za vikend i početkom iduće sedmice preovlađivaće sunčano vreme uz sve veću vrućinu. Maksimalne temperature od nedelje iznad 35°C, a u ponedeljak i utorak ponegde blizu 40°C.

Upozorenje: Povećana je opasnost od požara. Od srede se očekuje postepeno osveženje po današnjoj prognozi.

(MONDO)