Društvo

TIODOROVIĆ O UVOĐENJU NOVIH MERA: U jednom slučaju će đaci ipak morati da pređu na onlajn nastavu

Autor Tamara Jovanović

Tiodorović je istakao da je trenutno epidemiološka situacija nesigurna, ali da veoma brzo može da pređe u nepovoljnu.

Izvor: Screenshot/prva tv

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović prokomentarisao je nagli skok broja zaraženih koji je zabeležen prethodnih dana u Srbiiji i trenutnu epidemiološku situaciju.

"Moram reći da nas to nije mnogo iznenadilo, možda je malo poranilo. Ali očigledno da je tu bilo mnogo više faktora koji su doveli do porasta. Ova situacija je nesigurna, može brzo proći u nepovoljnu ako brojke budu nastavile da rastu", istakao je Tiodorović gostujući na TV "Prva".

USKORO NOVE MERE?

"Očekujemo da zasedanje Kriznog štaba bude svakog trenutka, mislim mi smo u stalnom zasedanju i konsultujemo se i dogovaramo. Imamo jasne stavove koji se primenjuju i mislim da će imati jasno šta treba da uradimo, kao što je sad u pitanju početak školske godine.

Što se tiče novih epidemioloških mera odmah ću reći bez zastoja. Nikakvog uvođenja policijskog časa I ograničavanja kretanja neće biti, nismo u takvoj situaciji, niti ima potrebe, niti ima opravdanja. Kao što sam i ranije rekao, mi imamo mere koje nikada nisu ni ukidane, a tiču se nošenja maske u zatvorenom prostoru, obavezne distance i mera dezinfekcije. O daljim koracima ćemo razgovarati kada budemo videli kakva će biti situacija", istakao je epidemiolog.

ONLAJN NASTAVA SAMO U JEDNOM SLUČAJU 

S obzirom na to da se bliži početak nove školske godine, mnogi roditelji, a i deca zabrinuti su pod kakvim uslovima će biti organizovana nastava, kao i da li će zbog porasta novozaraženih morati da pređu na onlajn predavanja.

"Što se tiče početka školske godine, u svakom slučaju ćemo dati prednost normalnoj nastavi. Onlajn nastava ne može kvalitetom i kvantitnetom da zameni regularnu nastavu. Međutim, u mestima gde ima više zaraženih ili ako su deca iz porodice pozitivnih, onda će tamo morati da bude kombinovana nastava", istakao je Tiodorović.

MONDO vas poziva da držite distancu, nosite masku i izbegavate okupljanja. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

(MONDO)