Društvo

KO IM DADE DOZVOLU? Većina vozača nema IDEJU šta predstavljaju ovi saobraćajni znaci, samo najbolji će znati odgovor

Autor Veljko Petranović

Iako se sa ovim znacima susreću svakodnevno, vozači ih uglavnom ni ne primećuju. Ipak, oni se nalaze u većini naseljenih mesta, i ukoliko se o njih oglušite, možete očekivati da će vam saobraćajac napisati kaznu.

Izvor: Mondo/U. Arsić/zizou7/ShutterStock.com

Veliki broj ljudi misli da se svakodnevna gradska vožnja u potpunosti razlikuje od one "školske" koju učimo pred polaganje, ali propisi su isti za sve, i za iskusne vozače i za početnike.

Najveći problemi u saobraćaju nastaju nepoštovanjem saobraćajnih znakova i ograničenja, a do njih dolazi nepažnjom ili nepoznavanjem pravila.

Pogledajte ova dva znaka na naslovnoj slici i recite nam, šta predstavljaju?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Hvala na učešću u našoj anketi, a evo i rešenja.

Prvi znak označava "prestanak ograničenja brzine", to jest mesto odakle prestaje ograničenje brzine (izraženo u kilometrima na čas).

Drugi znak predstavlja "prestanak najmanje dozvoljene brzine", koji označava mesto odakle prestaje obaveza kretanja najmanje propisanom brzinom (u ovom slučaju 40 km/h).

Dakle, tačan odgovor je pod "a".

Iako se sa njima susreću svakodnevno, vozači ih uglavnom ni ne primećuju. Ipak, oni se nalaze u većini naseljenih mesta, i ukoliko se o njih oglušite, možete očekivati da će vam saobraćajac napisati kaznu.

(MONDO)

Tagovi