Društvo

POZNATO STANJE BEBE ČIJA JE MAJKA PREMINULA OD KORONE U KRAGUJEVCU: Novorođenče malo bolje, ali još na respiratoru!

Autor Katarina Saičić

Beba tragično preminule porodilje Ane P. (36) iz Vrnjačke Banje koja je pre tri dana preminula od korone u kragujevačkoj bolnici, malo je bolje. Novorođenče, koje je rođeno u osmom mesecu, još je na respiratoru, ali mu se popravljaju nalazi.

Izvor: Shutterstock/M.Moira

Doktor Slobodan Milisavljević, direktor Univerziterskog kliničkog centra u Kragujevcu, naveo je da se svi bore da beba preživi.

"Beba je malo je bolje u odnosu na prethodni dan i pod stalnim je nadzorom lekara. I dalje je u inkubatoru i na respiratoru, ali pokazuje i znake samostalne respiracije, dakle nije 100 odsto na mehaničkom disanju", rekao je Milisavljević.

On je istakao da novorođenče trenutno ima 1,512 grama.

"U utorak će se obaviti nove laboratorijske pretrage. U ovom trenutku nezahvalno je davati bilo kakve prognoze", naglasio je lekar.

Dete je rođeno carskim rezom nakon što se stanje majke pogoršalo. Ana P. je hitno prebačena u bolnicu u Kragujevcu u teškom stanju nakon što je potvrđeno da je bila pozitivna na koronavirus. Pluća su joj bila razorena, a saturacija svega 35. Preminula je tri dana posle porođaja i uskoro je sahranjena u rodnoj Vrnjačkoj Banji.

(MONDO/Novosti)