Društvo

DANAS JE SAHRANA MUAMERA ZUKORLIĆA: Proglašen dan žalosti - Novi Pazar se oprašta od njega

Autor Uroš Matejić

Danas je dan žalosti u Novom Pazaru povodom smrti Muamera Zukorlića.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Povodom smrti lidera Stranke pravde i pomirenja (SPP) i zamenika predsednika Skupštine Srbije Muamera Zukorlića u Novom Pazaru je danas Dan žalosti. Zvaničnici, vernici, poštovaoci opraštaju se od Muamera Zukorlića, koji će danas biti sahranjen u rodnom selu Orlje kod Tutina, posle podnevne molitve. Dani žalosti od danas do utorka proglašeni su i u Opštini Sjenica.

Zajedničku molitvu za Zukorlića vernici će klanjati nakon podnevne molitve u 12.30 na Trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru, a ukop će se obaviti u selu Orlje kod Tutina.

Hatar, običaj obilaska porodice preminulog, obavljaće se u porodičnoj kući u Orlju, stoji u saopštenjima Islamske zajednice.

Bivši muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, koji je bio i predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, iznenada je preminuo juče u 51. godini, nakon predavanja koje je držao studentima u Novom Pazaru.

Zukorlić je rođen 15. februara 1970. godine u Orlju pokraj Tutina. Dugo vremena je bio vodeći verski autoritet u Raškoj. Pre dve godine bio je i kandidat za reisu-l-ulemu ISlamske zajednice BiH, kada je na izborima izgubio od Huseina efendije Kavazovića.

Pročitajte jedan od poslednjih intervjua koji je Muamer Zukorlić dao za naš portal.

(MONDO)