Društvo

"MNOGO JE ŽURIO, KAO DA JE ZNAO": Hiljade na sahrani Muamera Zukorlića, evo gde počiva (VIDEO)

Autor Tamara Sekulović

Potpredsednik Narodne Skupštine Srbije i predsednik Stranke pravde i pomirena Muamer Zukorlić sahranjen je danas u svom rodnom selu Orlju kod Tutina.

Izvor: Adriamedia.tv/screenshot/MONDO/Uroš Arsić

Tabut sa telom muftije Muamera Zukorlića na rukama je prenet do Trga Gazi Isa-bega u Novom Pazaru oko 11.40 sati, gde je nakon toga klanjana dženaza. Na trgu je tabut dočekalo više hiljada ljudi, koji se opraštaju od muftije a saučešće je primao otac muftije Mehdija Zukorlić. Mnogo uplakanih ljudi ponavljalo je da je Pazar izgubio velikog čoveka.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Inače, povodom smrti lidera Stranke pravde i pomirenja (SPP) i zamenika predsednika Skupštine Srbije Muamera Zukorlića u Novom Pazaru je danas Dan žalosti. Opština Sjenica proglasila je trodnevnu žalost, a dani žalosti u ovoj opštini su nedelja, ponedeljak i utorak, od 7. do 9. novembra.

Posle dženaze na trgu, telo pokojnog muftije prebačeno je u selo Orlje gde je sahranjen na porodičnom groblju. Muftija Mevlud efendija Dudić za Zukorlića je rekao da je bio među retkim ljudima koji su unosili pozitivne promene u društvu.

"Muamer je vodio vorbu za jačanje islamske zajednice, za vraćanje oduzete imovine i osnivao je visokoškolske ustanove. Mnogo je žurio, kao da je znao da će biti kratkog veka", rekao je Dudić.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Bivši muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, koji je bio i predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, iznenada je preminuo juče u 51. godini, nakon predavanja koje je držao studentima u Novom Pazaru.

Zukorlić je rođen 15. februara 1970. godine u Orlju pokraj Tutina. Dugo vremena je bio vodeći verski autoritet u Raškoj. Pre dve godine bio je i kandidat za reisu-l-ulemu islamske zajednice BiH, kada je na izborima izgubio od Huseina efendije Kavazovića.

Pročitajte jedan od poslednjih intervjua koji je Muamer Zukorlić dao za naš portal.

(Mondo)