Društvo

ISPRED MURALA RATKU MLADIĆU PODIGLI TRANSPARENT: Novi skup u Njegoševoj, pevaju kraj očišćenog grafita! (FOTO,VIDEO)

Autor Veljko Petranović

Oko murala Ratka Mladića koji se nalazi na uglu Njegoševe ulice i Alekse Nenadovića u Beogradu danas su bile visoke tenzije, a evo šta se sada događa na licu mesta nakon što je mural vraćen u prethodno stanje.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Podsećamo, mural je uništen tako što je na njega bačena kanta kreča, pa je Mladićev lik bilo nemoguće razaznati.

Prethodno, aktivisti su se okupljali ispred murala i protestovali uprkos zabranama za okupljanje. Jedna aktivistkinja, Aida Ćorović, bila je i privedena nakon što je mural gađala jajima, ali je ubrzo puštena.

Trenutno, na licu mesta je okupljeno nekoliko desetina građana koji stoje ispred murala i pevaju patriotske pesme. U pitanju su isti ljudi, kako MONDO saznaje, koji su zaslužni za skidanje kreča sa murala i njegovu "popravku". Ostatak okupljenih je tu da pruži podršku simpatizerima Mladića.

Okupljeni su našem reporteru rekli da ne očekuju dolazak navijača FK "Partizan". Policije u uniformi nema na uglu ulice, ali je primetno njihovo prisustvo u blizini murala.

Kao što je MONDO ranije pisao, Đorđo Žujović, predstavnik Socijaldemokratske partije Srbije rekao je da je njegova civilazacijska dužnost bila da uništi mural posvećen Ratku Mladiću, jer se njime baca ljaga na sve građane. 

Kako se na snimcima može videti, atmosfera je uzavrela, a okupljeni pevaju "Generale, nek je tvojoj majci hvala" i druge, slične pesme. Razvijen je i transparent podrške bivšem generalu, a saobraćaj se odvija normalno.

Još detalja sa lica mesta pogledajte u galeriji:

(MONDO)

Tagovi