Društvo

SPREMITE SE ZA ORKANSKE UDARE: Izuzetno jak vetar danas, do 100 km/h, smena sunca i oblaka, a evo kada stiže HLADAN TUŠ

Autor Veljko Petranović

Veoma vetrovito vreme očekuje nas danas, uz sunčane periode koji će biti prekidani naoblačenjima. maksimalna dnevna temperatura biće do 13 stepeni.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Sve je primetnije jačanje ciklona sa Sredozemlja. Iznad istočne Evrope nalazi se polje povišenog vazdušnog pritiska. Srbija se nalazi između ova dva sistema i to će dovesti do jačanja jugoistočnog vetra u zemlji.

Očekuju se niska temperatura i vetar od ranog jutra, pa se ne očekuje zadržavanje magle, a predviđa se i da će vazduh biti čistiji tokom dana.

U toku dana, na severu zemlje očekuje se sunčano vreme, dok će na jugu i istoku biti oblačno. Minimalna jutarnja temperatura od 0 stepeni na krajnjem jugu zemlje, do 5 ili 6 koliko je prognozirano za sever Srbije.

Tokom dana, temperature će biti čvrsto u okviru ovomesečnog proseka, dakle od 10 do 13 stepeni. Očekuju se jaki naleti vetra, a u košavskim područjima i orkanski udari od 100 kilometara na čas.

Slično vreme očekuje nas i u utorak i u sredu - vetrovito, smene sunca i oblaka i temperature od 10 do 14 stepeni, a od četvrtka se očekuju manja temperatura i padavine.

(MONDO)