Društvo

SKANDAL ZBOG RATKA MLADIĆA I U NOVOM SADU: Grupa mladića skinula veliki natpis, usledile psovke!

Autor Uroš Matejić

Povodom rušenja transparenta na Tviteru se oglasio i predsednik LSV-a Nenad Čanak.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Twitter/printscreen/@XXLTulip

Kako javljaju pojedini mediji, desetak mladića je otkačilo veliki transparent sa zgrade u Novom Sadu u kojoj je sedište Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), na kojem je pisalo "Ratko Mladić je ratni zločinac osuđen za genocid".

Policija je bila na licu mesta, koja je potom pano unela u zgradu LSV, gde su naveli da će ponovo okačiti transparent. Povodom rušenja transparenta na Tviteru se oglasio i predsednik LSV-a Nenad Čanak.

"Dakle: Rulja je uspela da obori trasparent sa naše zgrade. Policija ga nije zaštitila. Kao ni zastavu stranke. Važno da postoje čuvari murala us***og zločinca u Bg. U Novom Sadu, divljanja su slobodna. Ko još jednom kaže da su fašizam i antifašizam dva ekstrema...", napisao je on na Tviteru.


Transparent je bio okačen na krov dvospratnice i protezao se do prizemlja. Ispisan je velikim crnim slovima na beloj pozadini koja je delimično crvena. Ispod transparenta piše: "Uostalom, j**o mu ja mater, kao i onome kome je on heroj", i na kraju inicijali N. Č.

Prethodnih dana prostorije LSV-a su u više navrata bile iškrabane grafitima podrške haškom osuđeniku Ratku Mladiću i uvredljivim porukama.

Podsetimo, već nekoliko dana traje tenzija između dve "struje". Oni koji sebe nazivaju aktivistima za ljudska prava i njima bliski uništavaju murale i sve što ima lik Ratka Mladića širom Srbije, a oni koji su se samookarakterisali kao "patriote" čiste grafite i uklanjaju sve što je protiv Ratka Mladića.

(MONDO/Beta)