Društvo

NAJDIRLJIVIJA SLIKA IZ SRBIJE, VATROGASCI SPASILI PSA: Novosađani oduševljeni - SVAKA ČAST najjačim ljudima grada (FOTO)

Autor Jelena Bojić Obradović

Pas se zaglavio, a onda su u pomoć protekli vatrogasci grada Novog Sada. Fotografija spasavanja psa kruži mrežama.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Društvenim mrežama kruži fotografija novosadskih vatrogasaca u akciji. Oni su sinoć na Detelinari spasavali kuče koje se zaglavilo među šipkama ograde.

Na fotografiji se vidi kuca koja je provukla glavu između šipki i očito ne može da je vrati nazad. Trojica vatrogasaca su se našla životinji i nevolji i krenula u spasavanje.

Građani Novog Sada imaju samo reči hvale za ove dobre ljude kojima ništa nije teško.

"Bravo momci, svaka vam cast", "Svaka cast najjačim ljudima grada Novog Sada", samo su neki u nizu komentara oduševljenih građana.

Kako smo i navikli, vatrogasci su upravo oni koji nam se nađu u različitim oblicima nevolja. Mnogi ljudi, kada nisu sigurni u to ko je od nadležnih odgovoran za neku situaciju najpre pozovu vatrogasce. Tako smo primetili situacije u kojima oni ljude spasavaju od zmija, pčela, stršljena i slično. A bilo je i onih gde spasavaju ljubimce "same od sebe" - skidaju mačke sa drveta, ili u ovoj situaciji izbavljaju zaglavljenog psa.

Upravo oni nam svaki dan dokazuju da zaista ima LJUDI na ovoj Zemlji.

(MONDO)