Društvo

TOPLO VREME ZAMENIĆE KIŠA: Očekuju se padavine u ovim krajevima Srbije, a evo kada nas očekuju zahlađenje i SNEG

Autor Veljko Petranović

Toplo vreme za ovo doba godine očekuje nas danas, uz umeren do pojačan južni vetar i naoblačenje sa kišom koje zahvata najpre Vojvodinu i premešta se ka ostalim krajevima popodne.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Pritisak će biti ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 3 u Negotinu do 11 stepeni u Vršcu, a maksimalna od 11 na severu Vojvodine do 18 stepeni na jugu Srbije, u Leskovcu. Uveče kiša i postepeno hladnije. Temperatura u 22 časa od 6 do 9 stepeni.

U Beogradu toplo za ovo doba godine uz umeren do pojačan južni vetar i naoblačenje sa kišom tokom dana. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 10°C, maksimalna do 15°C i u padu popodne. Uveče kiša i hladnije. Temperatura u 22h oko 8°C.

U Nišu toplo za ovo doba godine uz umeren južni vetar i naoblačenje popodne sa kišom. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 7°C, maksimalna do 17°C. Uveče kiša i hladnije. Temperatura u 22h oko 9°C.

Užički region očekuje relativno toplo vreme za ovo doba godine uz umeren južni vetar, na planinama pojačan. Doći će do naoblačenja sa kišom. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 5°C do 7°C, a maksimalna od 12°C do 15°C. Na Zlatiboru i Tari oblačno uz jak južni vetar i kišu i najviše do 8°C, a popodne temperatura u padu.

U Vojvodini naoblačenje sa kišom koje zahvata najpre sever i zapad Vojvodine i premešta se ka ostalim krajevima tokom dana. Vetar umeren južnih pravaca. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 6°C na severu do 11°C u Vršcu, a maksimalna od 11°C u Subotici i Somboru do 16°C u Vršcu i u padu popodne. Uveče kiša i hladnije. Temperatura u 22h od 6°C do 8°C.

U Novom Sadu danas relativno toplo za ovo doba godine uz umeren južni vetar i naoblačenje sa kišom. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 7°C, maksimalna do 13°C i u padu popodne. Uveče kiša i hladnije. Temperatura u 22h oko 7°C.

U Subotici naoblačenje sa kišom. Vetar umeren južni Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 6°C, maksimalna do 11°C i u padu popodne. Uveče kiša i hladnije. Temperatura u 22h oko 6°C.

Vreme narednih dana

U ponedeljak zahlađenje sa kišom, a na planinama sa snegom. Duvaće umeren severni i severozapadni vetar. Krajem dana i u noći ka utorku je moguća susnežica i prvi sneg i u nižim predelima, ali pre svega na zapadu Srbije. Uveče na severu suvo, a u ostalim krajevima kiša i susnežica. Temperatura u 22 časa od 1 do 5 stepeni.

U utorak hladno, na severu Srbije uz sunčane intervale, a na jugu oblačno jutro sa susnežicom i snegom koji prestaju pre podne. U sredu ujutru mraz uz manji porast dnevne temperature. U četvrtak malo toplije uz naoblačenje sa kišom, najpre na severu i zapadu Srbije.

(MONDO)