Društvo

OSVANULO SNEŽNO JUTRO U SRBIJI: Danas i do 50 centimetara snega, pogledajte kako izgleda Beograd (FOTO, VIDEO)

Autor Tamara Jovanović

Najviše snega se očekuje u zapadnim i centralnim krajevima i na području Homoljskih i Kučajskih planina, i do 50 centimetara.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

U Srbiji će danas biti oblačno, hladno i vetrovito, u većini mesta sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača, visine od pet do 25 centimetara, na planinama i više, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Saobraćaj je trenutno otežan i usporen zbog snega. Vozače danas na putevima u Srbiji očekuju otežani uslovi za vožnju, zbog snega, smanjene vidljivosti i pojačanog severnog vetra, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Saobraćaj je usporen u planinskim krajevima, a na pojedinim deonicama ima više od pet centimetara snega na kolovozu pa je korisna upotreba lanaca.

Neprohodan je put Odvraćenica - Preko Brdo, a zabrane za šlepere i kamione s prikolicom na snazi su na pojedinim lokalnim putevima na teritoriji Novog Pazara, Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Bajine Bašte, Valjeva, Priboja, Jošaničke Banje i Kraljeva.

Pogledajte kako je napadalo u Beogradu:

Na gradskim ulicama u prestonici nalazi se 110 kamiona. U Loznici su sve zimske službe na terenu. Na putevima u planinskim predelima zbog intenzivnih snežnih padavina saobraćaj se odvija otežano i usporeno uz obaveznu upotrebu zimskih guma i lanaca, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Danas će padati sneg u većem delu zemlje. Duvaće umeren i jak severni i severozapadni vetar, ponegde sa udarima olujne jačine, lokalno uz stvaranje snežnih nanosa.

U većini mesta temperatura će biti bez većeg kolebanja, od minus jedan do dva, dok će na jugoistoku, istoku i severoistoku Srbije ujutro biti malo toplije, do četiri stepena, tokom dana u padu.U Beogradu će biti oblačno, hladno i vetrovito sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača, izraženijeg u višim perifernim delovima.

(MONDO/Beta)