AKCIJA SPASAVANJA U TOKU: Na Divčibarama 19 osoba bez hrane i vode zavejano u snegu, među njima i DECA!

19 osoba, među kojima je i dvoje dece, nalazi se od petka zavejano u kućici na Divčibarama.

RINA.RS

Oni se nalaze zavejani na području između vrhova Velikog i Malog Maljena, a u kućici se nalazi 15 odraslih osoba i dvoje dece od 9 i 6 godina, navode mediji.

Prema informacijama jednog od blokiranih, oni su ostali bez hrane, a otapajući sneg pokušavaju da se snađu za vodu. On dodaje da su u petak porodično džipovima krenuli na izlet, ali da su zbog problema sa kvarom na jednom od auta, i mećavom, bili prinuđeni da uđu u jednu kućicu, gde se i sada nalaze.

Juče su ekipe vatrogasnih jedinica, gorskih službi, policije iz Valjeva i meštani Divčibara, kao i članovi džip kluba iz Požege bezuspešno pokušavali da se probiju do zavejane kućice. Darko Živčić, šef vatrogasne službe na Divčibarama izjavio je za "N1" da se njihovo specijalno vozilo nalazi na detet kilomerara od zavejane kućice, kao i da se nada da će danas uspeti da ih evakuišu.

Zbog jučerašnjih snežnih nanosa i padavina u celoj zemlji, saobraćaj se i danas otežano odvija, a putari navode da su svi glavni pravci prohodni, kao i da nastavljaju sa čišćenjem saobraćajnica po prioritetima.

(MONDO)