Društvo

NAJVAŽNIJA NOVA MERA NA STOLU KRIZNOG ŠTABA! Mogla bi da traje čitavih MESEC DANA zbog omikrona, evo kada pada ODLUKA!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Nove mere zbog omikron soja nisu isključene, a jedna od njih važila bi do kraja januara.

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Sednica Kriznog štaba zakazana je zbog prvih slučajeva omikron soja u Srbiji, a na njoj će jedna od tema sigurno biti kovid propusnice. Štab će zasedati u utorak i dr Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, ne isključuje mogućnost uvođenja novih mera, uz preporuku ministarstva da kovid propusnice važe 24 sata sve do kraja januara.

"Ne bih želeo da nam se slavlje pretvori u tugu, najbolje je da praznike provedemo kod kuće, u najužem krugu porodice. Ne želim da slavimo Novu godinu, a da već sutra neko završi na respiratoru ili, ne daj Bože, izgubi život", rekao je dr Đerlek.

"I dalje dnevno imamo oko hiljadu zaraženih, pa nije u pitanju samo Nova godina, već i katolički i pravoslavni Božić, pa Srpska nova godina... Sve do kraja januara imaćemo velike epidemijske rizike. Kolege će sigurno razgovarati o svemu što može da se primeni sada, a što se ministarstva tiče, preporuka je da kovid propusnice važe 24h. Ali Krizni štab će doneti preporuku, a Vlada odluku", rekao je on za "Kurir".

MONDO vas poziva da držite distancu i nosite masku. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

(MONDO)