U većini domova je već zablistala novogodišnja jelka, a za ukrase se verovatno nije štedelo. Vrlo često sama dekoracija ukućane papreno košta, ali kreativna Marija Lukić iz Čačka na najbolji mogući način dokazuje da može i drugačije. Marija svoju jelku već nekoliko godina unazad kiti kolutovima pečene pomorandže. Sada otkriva svoj fantastični recept.
Marija kaže da svi oni koji su preležali korona virus znaju koliko je to naporno i psihički i fizički, a da je jedini način da se malo pridignete neka kreativna akcija. Upravo zato je ona odlučila da smisli potpuno nove novogodišnje ukrase.
"Postupak je veoma lak jer su vam potrebni samo pomorandže i kasnije neki lep urasni kanap. Voće se iseče na krugove debljine oko pet centimetara, stavi na pleh i u rerni se peče dva sata sa jedne i dva sata sa druge strane. Naskon toga dobijate prelepe, ali pre svega neobične ukrase“, otkrila je Marija.
Vidi se da kontrast jakih boja na zelenoj jelci stvara fantastičan efekat, a nakon što je sliku svoje novogodišnje jelke okačila na društvene mreže, Mariji je stiglo na desetine poruka sa dodatnim idejama.
Kako navodi, očigledno je da je korona vurus kod mnogih ljudi probudio kreativnost i želju za ukrašavanjem doma, jer to je mesto u kom za razliku od prethodnih godina provodimo najviše vremena.
"Javljale su mi se žene iz cele Srbije, zatim Hrvatske i regiona koje su takođe imale jelku okićenu na ovakav način, možemo reći da je postala potpuni hit ove godine“, govori ova Čačanka.
Prvesnetveno je neobična i šarena, ali na ovakav način okićena novogodišnja jelka puna je vitamina i izuzetnog mirisa, a kakva aroma se širi kroz kuću saznaćete ako u rerni ispečete kolutove pomorandže.
Ovo je idealna opcija i za one koji tokom pandemije svoj imunitet jačaju voćem koje je bogato vitaminom "c", pa tako ne samo u kuhinji već može završiti i kao novogodišnji ukras.
(MONDO/RINA)