Društvo

I DA JE TU, NE BIH VAM REKLA: Misterija nestanka Biljane u Kraljevu, ostavila stvari na trafici - majka sumnja na jedno!

Autor Tamara Jovanović

Već više od šest godina traje potraga za Biljanom Đorić iz Mataruške Banje koja je nestala početkom decembra 2015. u Kraljevu.

Izvor: MONDO/Aleksandra Petrovski/Facebook/Printscreen

Biljana je tada imala samo 19 godina, a njena majka Vesna i dalje ne gubi nadu da će uspeti da je pronađe.

"Poslednje informacije smo dobili pre dve godine da je viđena u Grčkoj. Da radi u nekom butiku. Ispostavilo se da je devojka iz Mataruške Banje, da liči na moju Bilju, čak i ja lično znam tu devojku", rekla je Vesna i dodala da je za njenom ćerkom raspisana i žuta interpolova poternica kao i da je ponuđena je novčana nagrada za informaciju.

"Od tog četvrtka, 2. decembra 2015. godine, od nje nema ni traga, ni glasa. Umesto da iz Kosovske Mitrovice, gde je studirala, dođe kući u petak, nestala je dan ranije. Ništa nije ukazivalo na nesreću, nije bila problematična. Tog 2. decembra imala je kolokvijum. Nakon toga smo se čule i rekla je da ide dalje da uči. Međutim, istog dana je sela je na voz i došla u Kraljevo. Tamo je na trafici ostavila svoj mobilni telefon i pasoš. Nije imala ličnu kartu. Izgubila ju je bila, pa je predala za novu. Ostavila je sve i rekla da će doći to neko da uzme. Zvala sam je. Nije se javljala. Nikada se nije desilo da se ne javi. U jednom momentu sam poslala poruku ako mi se ne javiš obavestiću policiju. I kada sam okrenula posle 2,3 minuta, javila mi se devojka i rekla mi je: “Znate šta, ovaj telefon je ostavljen na trafici”, rekla je Biljanina majka jednom prilikom.

Dodaje da ju je inspektor u stanici pitao, zašto ne ode da proveri da joj ćerka nije u nekom manastiru.

"Nakon toga sam krenula da je tražim i po manastrima. Nisam znala za ta njihova pravila, a pravilo je ako odeš u manastir kao iskušenik, i kažeš da ne želiš da se zna da si u manastiru godinu, dve, pet, 10, nema šanse da kažu. Ja sam tako išla od manastira do manastira i sve igumanije su mi isto rekle. Čak mi je jedna rekla i da je kod mene ja ti ne bih rekla. Onda sam otišla u Beograd, u Patrijaršiju. Kažu, ako je njena bila želja da se ne zna, vi to ne možete da saznate", priča Vesna neutešno i dodaje da se i dalje nada da je ipak u nekom od manastira jer telo njene ćerke i dalje nije pronađeno.

"Jednom je čak je i inspektor išao kod jedne igumanije. I njemu je ona rekla da je kod mene ja ne bih mogla to da kažem, a i da hoćeš da pretreseš manastir, ne bi je našao. Ja bih je sakrila. To mi je bilo čudno", rekla je Vesna i apelovala da joj svako, ko ima bilo kakvu informaciju, javi, makar i anonimno jer godinama živi u agoniji.

(MONDO/Informer)