Potvrđeno

U SRBIJI SE NAJVIŠE KORISTI OVA APLIKACIJA! WhatsApp, Messenger ili Viber? Evo koja je NAJPOPULARNIJA!

Autor Uroš Matejić

Isplivali podaci - evo koju aplikaciju Srbi najviše koriste za dopisivanje, a koju društvenu mrežu

Aplikacije TikTok Facebook Instagram
Izvor: Smart Life/ Pexels/ Cottonbro

U proteklih 15 godina doživeli smo vrtoglavi uspon društvenih mreža i aplikacija za dopisivanje i komunikaciju, među kojima tri drže primat. Naravno, to su Viber, Whtsapp i Facebook Messenger. A sada je otkriveno koja je aplikacija za dopisivanje najpopularnija kod nas.

Prema informacijama kompanije Similarveb, Srbija spada u grupu malobrojnih zemalja u kojima je Viber popularniji od WhatsAppa i Facebook Messengera.

Interesantno je da je uz Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Albaniju, Viber najpopularniji još samo u Ukrajini i Belorusiji. Dakle, uglavnom na istočnom tržištu, gde je utvrđeno i da je Tviter najmanje popularna društvena mreža, za razliku od Instagrama i Fejsbuka.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Takođe, zanimljivo je da je od zemalja na zapadu Evrope samo u Francuskoj najpopularniji Facebook Messenger, dok je Whatsapp najpopularniji u Nemačkoj, Italiji, Španiji, Velikoj Britaniji, kao i u Rusiji i Turskoj.

Facebook Messenger je bila druga aplikacija za razmenu poruka koja je osvojila Francusku, Dansku, Mađarsku, Rumuniju, Poljsku, Švedsku, Grčku, Norvešku, Bugarsku, Portugal, Island, Finsku...

Za to vreme, Viber je osvojio takozvani Zapadni Balkan.

(Mondo)