Društvo

MILENA I UROŠ "POBEGLI" IZ BEOGRADA NA SELO! Pokrenuli hit biznis, kupaca sve više, a njihovoj deci LEPŠE nego u gradu!

Autor Ivana Lazić

Milena i Uroš se iz Beograda odselili u mesto pored Aranđelovca i osnovali preduzeće za proizvodnju kobasica, suvog mesa i slanine kojoj su dali naziv "Rođak sa sela".

Izvor: RTS/PrintScreen

Milena i Uroš Petrović, jedni su od onih parova koji je odlučio da život u gradu zameni onim na selu. Oni su se iz rodnog Beograda odselili u jedno selo kod Aranđelovca. Kupili su kuću i na nekoliko hektara zemlje osnovali firmu za proizvodnju kobasica. Milena je diplomirani ekonomista, on inženjer zaštite bilja. Nemaju rođaka na selu, ali su sada, kako sa ponosom ističu, oni to postali svojoj familiji. Otuda i ideja da svom preduzeću za proizvodnju kobasica, suvog mesa i slanine daju naziv "Rođak sa sela".

Oni su posao razvili po tradicionalnim receptima, a MIlena je menadžer prodaje i za sada dosta mesnih prerađevina prodaje preko interneta. 

 "Mi smo za sada zadovoljni kako ide proizvodnja, a koliko daješ toliko se i vrati. Mi smo uložili svoj maksimum i deo da se vrati bićemo zadovoljni", navodi Stojanovićeva.

Njen muž Uroš kaže da posao razvijaju na tradicionalan način:

 "Insistirali smo da to bude starinski način proizvodnje, imamo malu pomoć mašina, tu je jedan mlin za mlevenje mesa, punilica za kobasice, a ostalo sve je stvar procesa, začina. Meso nabavljamo od proizvođača iz Srbije", objašnjava Stojanović.

Bračni par ima dva ćerke, Taru i Teodoru, obe treniraju dva sporta, idu na časove glume i u muzičku školu, a Aranđelovac smatraju svojim gradom. Zadovoljne su žvotom na selu, jer, kako kažu, smeta gradska im gužva u Beogradu: "Meni je ovde lepše nego u Beogradu. U Beogradu je gužva a ovde mogu da se igram napolju", navodi ćerka Teodora.

Kuću u kojoj žive su lepo opremili, imaju veliko dvorište, šest pasa i tri mačke. Iako su mnogi sumnjali da će snaći u novom životu, nnogi prijatelji i rodbina iz Beograda, sada su njihovi redovni gosti koji uživaju u vikendima provedenim u Misači.

(MONDO/RTS)