Društvo

PONOVO STIGLA DOJAVA O BOMBI NA LETU BEOGRAD-MOSKVA! Avion se vraća na aerodrom u Surčinu

Autor Jana Desovski

Pre nekoliko dana takođe je prijavljena eksplozivna naprava na letu Beograd-Moskva, a ispostavilo se da je dojava bila lažna.

Izvor: Foto: FlightRadar/Screenshot

Kako saznaju Novosti, na letu Beograd-Moskva prijavljena je eksplozivna naprava.

Kako prenose mediji, avion se vraća na aerodrom Nikola Tesla u Surčinu. Podsetimo, pre nekoliko dana prijavljena je eksplozivna naprava na letu Beograd-Moskva, a ispostavilo se da je dojava bila lažna.

Kako je pisalo u saopštenju MUP-a, policija radi na identifikaciji i procesuiranju osobe koja je na mejl Aerodroma „Nikola Tesla“ uputila lažnu dojavu.

Kako navode, nezvanično, dojava o navodnoj eksplozivnoj napravi u avionu "Er Srbije" stigla je mejlom sa elektronske adrese u Ukrajini.

U kontradiverzionom pregledu aviona i bezbednoj evakuaciji putnika učestvovali su pripadnici Čete za protivdiverzionu zaštitu i Čete vodiča službenih pasa Posebne jedinice policije Policijske brigade PU za grad Beograd, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave granične policije, Uprave saobraćajne policije i PS Surčin.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova bezbedno su evakuisali sve putnike i članove posade iz aviona koji je leteo na relaciji Beograd-Moskva, a koji se zbog dojave da je u letelici postavljena eksplozivna naprava vratio i prinudno sleteo na surčinski aerodrom, saopštio je MUP Srbije.

(MONDO)