Društvo

Nastavlja se ekološka akcija - 200 mladih sadnica stiglo i u Bačku Palanku

Izvor Promo

Donacijom 200 sadnica stabala lipe i javora opštini Bačka Palanka nastavljen je projekat ozelenjavanja Srbije, koji kompanija Meridian sprovodi u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine.

Izvor: Meridian/Nemanja Dedović

Predstavnici kompanije Meridian, direktor Vuk Dinčić i šef marketinga Damjan Stamenković, uručili su sadnice predsedniku opštine Bačka Palanka Branislavu Šušnici i predsedniku Skupštine opštine Milanu Čaviću, u prisustvu šefice kabineta i posebne savetnice u Ministarstvu zaštite životne sredine Sare Pavkov.

Pavkov je zahvalila kompaniji Meridian što je prepoznala značaj pošumljavanja i ozelenjavanja i što sprovodi ovu društveno odgovornu akciju.

- Ministarstvo iz kojeg dolazim je posvećeno pošumljavanju i ozelenjavanju, a u toku prošle godine je, uz sufinansiranje ministarstva, zasađeno više od 150.000 sadnica širom Srbije. Podržali smo i ekološku kampanju kompanije Meridian, jer nam je značajna i svaka inicijativa koja dolazi iz privatnog sektora. Danas smo u opštini Bačka Palanka, kojoj su donirane sadnice lipe i javora. Ova opština poslednjih godina preduzima značajne korake kako bi unapredila stanje životne sredine, i zato me raduje što su prepoznati i od kompanije Meridian i što su deo ove zelene akcije – rekla je Pavkov.

Opština Bačka Palanka ubrzano radi na unapređenju ekoloških standarda, a akcija je značajan doprinos u ostvarenju tog cilja, istakao je direktor kompanije Meridian Vuk Dinčić.

- Ponosni smo što je projekat naše kompanije i Ministrarstva zaštite životne sredine stigao i u ovaj deo Srbije. Drvoredi lipe i javora koje smo danas donirali biće svojevrsna zona zdravlja i mesto gde će se okupljati budući sportisti i zaljubljenici u prirodu. Bačka Palanka je jedna od pet lokalnih samouprava u kojima sprovodimo akciju sadnje u prvoj fazi, u kojoj ćemo donirati više od 1.000 sadnica – rekao je Dinčić.

Izvor: Meridian/Nemanja Dedović