Društvo

ZA DAN BRANJA MALINA ZARADIO ČAK 16.500 DINARA! Dnevnica izazvala raspravu - "To je premalo za prženje na 40 stepeni"

Autor Jana Desovski

Rekord u branju malina oborio je muškarac iz Užica!

Izvor: Youtube /Printscreen/ Partner mikrokreditna fondacija/Facebook/Perica Vujovic

Perica Vujović iz Užica (42) napravio je svojevrsni podvig u branju malina. On je na jednom malinjaku u selu Zaglavak sam nabrao za dan 165 kilograma malina i tako mu je dnevnica iznosila 16.500 dinara, 100 dinara po kilogramu.

Naizgled ova suma je velika, ali na pomisao da je za dan morao nabrati skoro 100 gajbica na plus 36 stepeni, dnevnica i nije toliko velika.

Ovo je izazvalo veliku raspravu na internetu gde su se mnogi divili oborenom rekordu kao i Peričinoj zaradi, dok je većina ljudi komentarisala da je ova zarada mala s obzirom na to da je ubrano 165 kilograma malina i to na skoro 40 stepeni.

"Ovo je mala zarada za ubrane kilograme", "Svaka mu čast, kao da ima 8 ruku!", "165 kilograma i samo 16.500 dinara, sramota", "Težak je to posao, ko još može da radi po ovakvoj vrućini za te pare i da se prži na 40 stepeni", bili su neki od komentara.

Kako kaže Dejan Joksić vlasnik malinjaka i najveće hladnjače u Zaglavku to nije ništa čudno za Pericu koji tu bere već dugi niz godina. Do sad je je brao oko 130 kilograma za dan, ali juče kada su izmerili na vagi, ona je pokazivala tačno 165, 1 kilogram.

Ovo je apsolutni rekord od kada se beru maline u ovom malinjaku.

"Od njega očekujemo i da više nabere, s obzirom koliko brzo bere i maline tek treba da dostignu vrhunac zrelosti. Vrednom Perici, inače ocu troje dece, bravo i svaka čast!", kaže Dejan Joksić.

(MONDO)