Društvo

GORI BEOGRAD NA 40 STEPENI! Rekordna temperatura sklonila sve sa ulica - u ovim gradovima je bilo najvrelije!

Autor Aleksandar Blagić

Usled paklene temperature danas koja je dostigla čak 40 stepeni, ulice Beograda su u najvrelijim satima bile prazne. Doduše, neki jesu provodili vreme napolju po najvećoj vrućini.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Kao što je i najavio Republički hidrometeorološki zavod Srbije, u subotu je temperatura dostigla svoj vrhunac u toplotnom talasu - 40 stepeni! Tropske vrućine "haraju" Srbijom u poslednjih nekoliko dana, a vremenska prognoza za naredne dane nije dobra za one koji ne vole tropske vrućine.

Danas je u celoj Srbiji upaljen crveni meteo-alarm zbog izrazito visokih temperatura. Lekari savetuju da se ostane u svojim domovima. Juče je tropski talas odneo i prvu žrtvu u Beogradu. Više požara izbilo je od jutros, preporučuje se izlazak napolje samo ako je nužno.

Najtoplija mesta u Srbiji danas su Veliko Gradište, Negotin, Ćuprija, Niš i Zaječar, gde je u 15 časova izmereno čak 40 stepeni, a skoro podjednako vruće bilo je i u Novom Sadu i Kruševcu, gde je sat ranije izmereno 39 stepeni.

Pogledajte kako izgleda Beograd u najtoplijem danu dosad

Kako navodi RHMZ, sutra u većem delu zemlje pad temperature na 32 do 35 stepeni, samo će se na krajnjem jugu i jugoistoku zadržati veoma toplo, od 35 do 40 stepeni Celzijusa. Tokom sledeće sedmice najtopliji dan će biti utorak.

(MONDO)