Društvo

RAZORNO NEVREME STIGLO U SRBIJU: Crni oblaci nad Beogradom, snažan vetar oborio drvo na Dorćolu - UNIŠTEN automobil!

Autor Nikola Todorović

Nakon tropskog dana u Srbiju je stiglo snažno nevreme.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Nakon tropskog dana u kome je u pojedinim gradovima izmereno 40 stepeni, najavljeno snažno nevreme već je stiglo u Srbiju. U Beogradu je zbog snažnog olujnog vetra oboreno drvo na Dorćolu koje je oštetilo parkirani automobil.

Nakon toga, saobraćaj u tom delu ulice obustavljen je dok ekipa gradskog zelenila ne ukloni granu, a policija je na licu mesta.

Pogledajte video sa lica mesta na Dorćolu:

Prema poslednjim informacijama, jaka kiša pada u Valjevu i Aranđelovcu. Olujni vetar pogodio je i Čačak oko 17.30 sati, a tada je počelo da grmi i seva, dok je na pojedinim mestima zabeležen i grad, dok se zbog obilnih padavina saobraćaj odvija otežano.

Pogledajte kako je izgledalo snažno nevreme u Čačku:

U Radarskom centru Užice, koji pokriva Zlatiborski i Moravički okrug, saopšteno je da zbog trenutne zauzetosti i angažovanja u protivgradnoj odbrani, nisu u mogućnosti da govore o detaljima i o obimnu nevremena koje je zahvatilo Užice i okolinu.

Olujno nevreme i grmljavina pogodili su i Novi Sad, a fotografije koje su zabeležene u ovom gradu svedoče o razornoj jačini koju ima nevreme. U novosadskom naselju Detelinara, vidi se ogroman grom iznad stambene zgrade.

 Zbog olujnog vetra stabla su oborena i u drugim mestima u Srbiji, tako je oboreno drvo blokiralo saobraćajnicu u Obrenovcu.

Podsetimo, prethodno je Republički hidrometeorološki zavod izdao najnovije upozorenje o vremenskim neprilikama koja stižu u Srbiju.

Pogledajte drvo koje je oborio vetar na Dorćolu:

(MONDO)