Društvo

UČESNIK ŠETNJE ZADIGAO HALJINU U BLIZINI CRKVE! Evroprajd u fotografijama, pogledajte kako je danas bilo u Beogradu

Autor Ivana Lazić

"Evroprajd 2022" protekao je bez većih incidenata, učesnike manifestacije obezbeđivalo je više od 5.000 policajaca, a mnogi su na skup došli u neobičnim odevnim kombinacijama.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Šetnja učesnika "Evroprajd 2022" koja je počela u 17.40 završena je nakon što su učesnici manifestacije stigli na stadion Tašmajdan. Dan je prošao bez većih incidenata, a skup je obezbeđivalo 5.000 pripadnika MUP-a. 

Među okupljenima je bilo dosta stranaca koji su nosili veliki broj zastava, pa se tako mogla videti belgijska, grčka, švedska, finska, ukrajinska, kao i zastave EU i nekadašnje Jugoslavije. Bili su prisutni su i predstavnici LGBT organizacija iz Osla, Tbilisija, Valete, Ciriha, Harkova i drugih evropskih gradova.

Jedan od kontoverznijih prizora bio je jedan učesnik skupa koji je na Evroprajd došao u haljinici, a kada je u jednom trenutku stao da pozira ispred Crkve Svetog Marka, podigao je haljinicu i pokazao zadnjicu prisutnima. Osim njega, pojedini učesnici manifestacije šetali su bez odeće ogrnuti samo LGBT zastavom, pojedini su se ljubili pred medijskim kamerama, neki su nosili neobične maske, a nakon šetnje nastavili su provod na Tašmajdanu gde će ih zabavljati domaće pop zvezde.

Pogledajte kako je to izgledalo:

(MONDO)