Društvo

HOROR SNIMAK SA KOSOVA - RADNICE STARAČKOG DOMA MALTRETIRAJU STARIJU ŽENU! Iživljavanje nad bespomoćnom bakom! (VIDEO)

Autor Aleksandar Blagić

U staračkom domu u Peći su uhapšene dve radnice zbog maltretiranja jedne starije žene.

Izvor: Tweet/rođenNAOPAČKE

U staračkom domu u Peći na Kosovu i Metohiji su uhapšene dve radnice zbog fizičkog maltretiranja jedne starije žene. Pojavio se i snimak ovog groznog nasilja nad starijom ženom. "Gazeta ekspres" navodi da su zbog ovog slučaja suspendovane četiri medicinske sestre iz tog staračkog doma.

Pogledajte kako je izgledalo nasilje nad bespomoćnom staricom

Na jezivom snimku se vidi starija žena koja plače i pokušava da se odbrani od jedne radnice koje je udara rukom po licu i telu. Nije jasno zašto su se radnice ovako ponašale prema starijoj ženi. Takođe, na snimku se videlo kako se radnice smeju dok vrše nasilje nad bespomoćnom ženom. Osnovno tužilaštvo u Peći saopštilo je da su na ovom slučaju angažovana dva tužioca. Dorian Juniku, jedan od dvojice tužilaca na ovom slučaju, izjavio je medijima da su uhapšene dve osobe sa inicijalima A.P. i A.R.

U međuvremenu se oglasio i portparol policije za region Peć Fadil Gaši koji je rekao da se napad medicinske sestre na staricu dogodio pre pet dana (29. oktobra).

"Uhapšene su tri osobe iz tog Centra, a slučaj se dogodio 29. oktobra. Jedna osoba se tereti za krivično delo ‘napad’, druga za ‘pomaganje u izvršenju napada’, a treća za ‘neovlašćeno snimanje’“, rekao je Gaši za Klankosova.tv.

Reagovala je i kosovska ministarka pravde, Aljbuljena Hadžiju (Albulena Haxhiu), navodeći da je šokirana. Ujedno je izašla sa potvrdom da su neki od osumnjičenih već uhapšeni, te da tužilaštvo i policija rade na slučaju. Gradonačelnik Peći, Gazmend Muhadžeri (Muhaxheri) naveo je da ova Opština ne upravlja nijednom ustanovom koja nudi usluge za stara lica. Sa druge strane, pozvao je zdravstvenu inspekciju i policiju da se ozbiljno pozabave slučajem.

(MONDO/Nova S)