Društvo

OGLASIO SE DIREKTOR ŠKOLE IZ TRSTENIKA - VIDEO SAM SNIMAK: Evo šta će biti sa đacima koji su maltretirali profesorku

Autor Ivana Lazić

Nakon što je na mrežama osvanuo snimak maltretiranja nastavnice u Tehničkoj školi u Trsteniku, protiv tri učenika biće pokrenut disciplinski postupak.

Izvor: Privatna arhiva

Nakon što je na društvenim mrežama osvanuo snimak učenika iz Tehničke škole u Trsteniku koji su nastavnici izmakli stolicu u učionici škole 9. novembra, direktor škole Milan Glidžić kaže da će do sledeće srede biti doneta odluka o kazni za ove učenike i da je o slučaju obavešteno javno tužilaštvo, Centar za socijalni rad i školska uprava. Protiv tri učenika pokrenut je vaspitno-disciplinski postupak, a o svemu su obavešteni i roditelji učenika.

Incident se dogodio pred kraj nastave, a na snimku trojica učenika razgovaraju sa nastavnicom. U jednom trenutku, vidi se kako je učenik izmakao stolicu nastavnici koja je potom pala.

Direktor Tehničke škole Milan Glidžić  kaže da je za incident saznao istog dana, a već sutradan j pokrenuo vaspitno disciplinski postupak, obavestio školsku upravu, javno tužilaštvo i Centar za socijalni rad.

Dvoje učenika koji su učestvovali u incidentu su maloletni dok je jedan punoletan.

"Obavili smo razgovore sa roditeljima, upućeni su im pisani pozivi. Roditelji dva učenika su se odvazvali, a jedan nije, po svemu sudeći, primio poziv“, naveo je Glidžić.

On kaže i da je snimak nasilja dece prema profesorki video iste večeri oko 23 sata i da je njime "bio blago rečeno šokiran“.

"U saradnji sa ministarstvom prosvete preuzimamo sve mere u borbi protiv nasilja, gde se edukuju profesori, roditelji i učenici. Realizovali smo i platformu ‘Čuvam te’ gde su i roditelji u obavezi da postupaju…Idemo na seminari za borbu prtov nasilja bilo koje vrste. Tim za bornu protiv nasilja imao je obuku u školskoj upravi u Kruševcu, svi nastavnici prošli su i onlajn obuku za borbu protiv nasilja“, naglasio je Glidžić i dodao:

"Na predlog disciplinske komisije nastavničko veće donosi odluku o visini kazne“, rekao je direktor i precizirao da se ta odluka očekuje sledeće srede.

(MONDO/N1)