Društvo

REDOVI ISPRED PRODAVNICA, HAOS I NA KASAMA! Havarija zbog CRNOG PETKA u Beogradu - stvaraju se gužve! (FOTO)

Autor Jana Desovski

Ispred prodavnica i tržnih centara ljudi stoje u redovima kako bi iskoristili popuste.

Izvor: Instagram/serbialive_beograd_rezerva/Screenshot

U prodavnicama širom Srbije u toku su brojni popusti na tehniku, odeću i obuću, kozmetiku zbog crnog petka, a stvorili su se ogromni redovi ispred prodavnica. 

Nepregledni redovi ispred prodavnica i tržnih centara počeli su da se formiraju još od jutarnjih sati, a "pik" je nastupio oko podneva.  Iako su neke prodavnice već početkom nedelje potrošače obradovale popustima, najveća sniženja do 70 odsto trajaće samo danas tokom "crnog petka". Na Instagramu se pojavila fotografija nepreglednog reda željnih kupaca uslikana ispred butika jedne poznate modne marke.

Imajući u vidu pojačan obim online trgovine Ministarstvo unutrašnjih poslova je na svojoj Fejsbuk stranici objavilo savete kako izbeći zamke u onlajn kupovini. Jedan od njih je da se dobro proveri veb adresa sa koje se kupuje ili na kojoj se vrši bilo koje plaćanje. "Ne plaćajte na stranicama koje ste dobili putem nekog linka, preko mejla ili društvenih mreža", savetuju iz MUP-a.

Takođe, potrebno je da se uvek proveri da li je prenos podataka u komunikaciji sa sajtom koji se posećuje zaštićen i obavezno koristiti HTTPS i S SL protokole.

(MONDO)