Društvo

PREMINUO SAMOHRANI OTAC TEŠKO BOLESNE DEVOJČICE SARE! Tužna vest iz Banjaluke potresla sve - Darku nije bilo spasa!

Autor Jana Desovski

Tužna vest je potresla ceo region, jer je teško bolesnu ćerkicu Saru, napustio otac Darko nakon teške bolesti.

Izvor: Facebook/Darko Vujinovic

U Banjaluci je preminuo Darko Vujinović (45), samohrani otac ćerke Sare (12), koja je dete sa poteškoćama u razvoju, odnosno epilepsijom i cerebralnom paralizom.

On je bolovao od dijabetesa tipa jedan, a nedavno je operisao tromb na srcu i bio je u jako lošem zdravstvenom stanju. Prvo je bio hospitalizovan na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, pa na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Srpske.

Darko i Sara su bili veliki navijači Fudbalskog kluba “Borac”, te su prisustvovali skoro svim utakmicama ovog kluba, a ova vest je potresla stanovnike grada na Vrbasu. U septembru ove godine, Darkove kolege su pisale po društvenim mrežama i molili sve one koji u u mogućnosti, da koliko toliko pomognu ovom tati. Da se "što pre vrati svome detetu, kojem je više nego potreban".

"Drugari znani i neznani opet smo potrebni, sada tati jedne divne devojčice lavice, borca malog. Potrebni smo njenom tati da joj se što pre vrati zdrav i snažan kao pre, da nastave zajedničku borbu tamo gde su stali", piše u jednom apelu od pre dva meseca. Svi ga, dodaje se znamo kao "tatu hrabrost, tatu borca neviđenog, samohranog tatu jedne devojčice Sare sa posebnim potrebama".

(MONDO)