Društvo

CENE LETOVANJA U TURSKOJ U 2023, AGENCIJE IZNELE PONUDE: Srbi hrle uprkos zemljotresu, all inclusive nikad povoljniji

Autor Ivana Lazić

Srpski turisti već uveliko razmatraju ponude za letovanje u Turskoj.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Uprkos razornom zemljotresu koji je pogodio Tursku u februaru, srpski turisti već uveliko planiraju letovanje na jednoj od svojih omiljenih destinacija. Iako su mnogi mislili da će vanredna situacija u ovoj zemlji uticati na cene aranžmana, prevarili su se. 

Iz turističkih agencija na Sajmu turizma rekli su da situacija u Turskoj nije uticala na formiranje cena, jer se aranžmani svakako dobro prodaju, a na jednom štandu priznali su da očekuju da će ove godine biti još i više srpskih turista, "zbog solidarnosti“, prenosi Nova.

"Prodaja aranžmana za Tursku standardno dobro ide, najveće je interesovanje za Antalijsku i Egejsku regiju. Nismo spuštali cene zbog aktuelne situacije, zapravo su, kao i ostale, nešto više u odnosu na prošlu godinu“, rekli su nam na štandu Kontikija.

"Cene su iste, do leta će se to srediti. Mi imamo Kušadasi, koji je zanimljiv za mlade, i dobar deo termina je već rasprodat“, kažu iz Balkan Fun Travela. Kod njih su u pitanju aranžmani za 9 noćenja s doručkom (12 dana) i autobuski prevoz, a cene su, zavisno od termina i smeštaja, od 215 do 420 evra", navode iz agencije.

All inclusive ponude

Cene all inclusive aranžmana uz avio prevoz kreću se od oko 420 evra po osobi (doduše za 7 noćenja u predsezoni za hotel u Alanji sa tri zvezdice) pa naviše.

Odeon World Travel sabira first minute i sajamske popuste takođe do -50%, a za Alanju ima aranžman s avio prevozom koji uključuje 10 noćenja, all inclusive i gratis smeštaj za dvoje dece – za 579 evra po osobi. Kad se uračunaju popusti koji do kraja februara važe u Travellandu, najjeftiniji all inclusive je manje od 500 evra po osobi – u Bodrumu, krajem sezone, sedam noćenja, avio prevoz.

Plana tours daje 10 odsto sajamskog popusta na aranžmane za Tursku, koji se sabira sa first minute popustima, a najjeftiniji paket aranžmani (avio prevoz, sedam noćenja i all inclusive u hotelu sa tri zvezdice) su takođe oko 600 evra.

Viva travel za Tursku daje i do 52% – cene aranžmana za sedam noćenja u Alanji s avio prevozom i doručkom kreću se od 417 evra, a uz all inclusive od 475 evra. A ako ste za varijantu s autobuskim prevozom, 10 noćenja u Kušadasiju s doručkom može vas izaći i svega 190 evra po osobi.

(Mondo)

Tagovi