Društvo

"MAJKA PROTIVNO ODLUCI SUDA ODVELA DETE IZ ŠVAJCARSKE"? Umešalo se Tužilaštvo u slučaj koji je potresao Srbiju

Autor Ivana Vlajković

Oglasilo se Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu povodom navoda majke Jelene Abramović da joj je muž oteo zajedničko dete.

Izvor: TV Prva/screenshot/Drušvene mreže

Prvo osnovno javno tuzilaštvo u Beogradu oglasilo se povodom prijave majke Jelena Abramović (32) da joj je suprug M. L. oteo zajedničkog sina i sa njim napustio Srbiju navodeći da postupa po zahtevu za vraćanje maloletnog deteta.

Takođe je saopšteno da Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu stavilo MUP-u, PU za grad Beograd zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja radi pribavljanja svih relevantnih podataka i dokumentacije u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezano za ovaj događaj.

"Napominjemo da Prvo OJT već postupa po zahtevu za vraćanje maloletnog deteta na osnovu Haške konvencije o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice dece, koji zahtev je centralni organ Švajcarske konfederacije, preko našeg Ministarstva pravde dostavio MUP-u i tužilastvu, a u cilju provera navoda oca M. L. da je protivno odluci švajcarskog suda majka J. L. sa maloletnim detetom napustila teritoriju Švajcarske", navodi se u saopštenju.

U tom predmetu, koji predstavlja kontraprijavu, vrše se provere, preciznije zatražen je izveštaj Centra za socijalni rad, kao i spisi suda u postupku koji se vodi između navedenil lica u vezi poveravanja maloletnog deteta, a uzeta je i izjava od Jelene Abramović u policiji na okolnosti navoda.

O svim odlukama tužilaštva nakon provera, javnost će biti blagovremeno obaveštena.

(MONDO/Kurir.rs)