Društvo

LEPO I SUNČANO VREME SVIMA STAVLJA OSMEH NA LICE! Nažalost neće dugo potrajati, evo kada nam se kiša ponovo vraća

Autor Sara Gajić

Početak vikenda biće sunčan sa razvojem oblačnosti.

Izvor: Mondo/U. Arsić

U subotu duži sunčani periodi uz dnevni razvoj oblaka, stoji u vremenskoj prognozi. Na istoku Srbije će biti oblačnije sa kišom povremeno i lokalnim pljuskovima, pre svega u Timočkoj Krajini. Šansa za kratkotrajnu kišu postoji popodne i u jugozapadnim i južnim predelima Srbije. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 3°C do 9°C, a maksimalna od 18°C do 21°C. Uveče je samo u Timočkoj Krajini moguća kiša. 

Sunčani periodi i dnevni razvoj oblaka u Beogradu uz vrlo malu šansu za kratkotrajnu kišu popodne. Vetar slab severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 9°C, maksimalna do 20°C. Uveče suvo.  Slično i u Nišu sa sunčanim periodima i malom šansom za kratkotrajnu kišu popodne. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 7°C, maksimalna do 19°C. Uveče suvo.

U užičkom kraju popodne postoji manja šansa da iznenadi kratkotrajna kiša. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 4°C do 7°C, a maksimalna od 18°C do 20°C. Na Zlatiboru i Tari promenljivo oblačno sa moguće malo kiše i najviše oko 12°C na 1000 mnv. Na jugoistoku Banata će biti oblačnije sa mogućom kišom povremeno na tom području. Na zapadu i severu Vojvodine suvo. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 4°C do 8°C, a maksimalna od 19°C do 20°C. Uveče suvo. Slično vreme u Subotici i Novom Sadu.

Vreme narednih dana

U nedelju toplije sa dužim sunčanim periodima uz dnevni razvoj oblaka. Popodne je moguća pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova na jugozapadu Srbije. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak oko normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od 4°C do 10°C, a maksimalna od 20°C do 24°C. Uveče su mogući pljuskovi na zapadu Srbije. 

U ponedeljak nestabilnije i promenljivo oblačno vreme sa češćom kišom i lokalnim pljuskovima. U utorak i sredu malo svežije sa povremenom kišom. U drugoj polovini iduće sedmice sve više sunčanih sati i porast temperature pred 1.maj.

(MONDO)