Društvo

UBICA IZ MLADENOVCA JE SVU IZREŠETAO, UGRAĐENA JOJ ŠIPKA U NOGU: Ruka amputirana, apel za pomoć se širi mrežama

Autor Ivana Lazić

N.V. (20) koja je teško povređena u masakru u Mladenovcu, potrebna je pomoć.

Izvor: Petar Aleksić, Drustvene Mreže, Privatna Arhiva

N.V. (20) iz Dubone kod Mladenovca teško je povređena u masakru koji je počinio U. B. u četvrtak uveče, kad je, pucajući iz "kalašnjikova“, ubio osmoro mladih. Njoj je posle rafalne paljbe amputirana leva podlaktica, a već je imala niz operacija i ugrađena joj je šipka u nogu!

Baka upucane devojke kaže za Kurir da ne mogu da se povrate od šoka šta su sve doživeli u trenutku.

"Hrabro naše dete... Dobro se drži ako uzmemo u obzir šta je sve preživela. Imala je operaciju noge, sad čekamo da vidimo i za tu bioničku ruku. Šta da vam kažem, to je moja unuka i ja bih rado svu njenu bol na sebe prebacila da mogu! Bitno nam je da je njeno stanje sada stabilno i da je dobro", kaže njena baka kroz plač.

N.V. je u dosta teškom stanju i potrebna joj je novčana pomoć kako bi dobila veštačku ruku, rekao je za Kurir njen bliski prijatelj.

"Kao posledica teškog ranjavanja amputirana joj je leva podlaktica. Ipak postoji rešenje i za njen bolji život - veštačka, bionička ruka, koja bi joj život učinila manje teškim i olakšala mnogobrojne probleme, ali je veoma skupa i nedostižna za nju i njenu porodicu jer košta oko 50.000 evra, u zavisnosti od težine povrede, a država dotira maksimalno 11.000 evra", rekao je prijatelj za Kurir.

Takođe, ovaj apel se munjevito širi društvenim mrežama, gde se mole svi koji su u mogućnosti da uplate koliko mogu kako bi mladoj devojci olakšali život.

Uprkos teškim povredama, devojka je vedra i ne želi da kloni duhom.

"Toliko je hrabra i iznad situacije da su svi ponosni na nju. Mora konstantno da leži jer od metka u butini nakon operacije ima šipku, a šipku ima i u jednom delu stomaka. Izrešetao ju je ludak celu, ali je, eto, čudom preživela i mi smo srećni zbog toga, iako smo veoma tužni zbog ostalih drugara", kaže prijatelj.

(Mondo/Kurir)