Društvo

HRVATI PRODAJU KROFNE ZA NINU: Braća iz Rijeke zasukala rukave i pokazala da dobrota ne poznaje granice, skupili 650 €

Autor Katarina Saičić

Priča o "devojčici sa krofnama" Nini Ninković potpuno je oduševila svakog ko je čuo za plemenitu nameru ove zrele mlade dame da prodajom krofni zaradi za lečenje svog bolesnog oca Zorana.

Izvor: Twitter/Dragana Prica

Sada je ta priča prešla granice naše zemlje, a u susednoj Hrvatskoj dvojica plemenitih ljudi odlučili su da pomognu malenoj NiniKako se može videti na društvenim mrežama, u mestu Kraljevica kod Rijeke dvojica braće su odlučila da prodaju krofne kako bi prikupili sredstva i poslali porodici Ninković za lečenje Zorana, Nininog oca.

Sa štanda na kojem je jasno istaknuto da se donacije prikupljaju za Nininog oca, mirisale su domaće krofne i mamile svakoga da priđe i posluži se, ali i ostavi koliko može i smatra da treba.

Kako se navodi u opisu na društvenim mrežama, tu su se zadesili i turisti iz Novog Sada koji su sa velikim zadovoljstvom prišli i donirali novac. Prikupljeno je ukupno 650 evra koji će biti uplaćeni na račun Zorana Ninkovića. Takođe, dvojica humanista bi voleli da stupe u kontakt sa Nininom porodicom i da ih pozovu da posete Kraljevicu i budu njihovi gosti kada se Zoran uspešno oporavi.

Gest 11-godišnje Nine Ninković dirnuo je mnoge, pa je ova devojčica, može se slobodno reći, pomerila granice i ujedinila ljude u dobroti, a najlepše od svega je što je uspela da prikupi značajna sredstva za lečenje svog oca, dok je i Ministarstvo zdravlja izrazilo volju da finansira sve što je potrebno kako bi se Zoran Ninković što pre oporavio.

Inače, država je odlučila da pomogne Nininom ocu, pa je on otputovao u Moskvu na lečenje, a sa njim je pošla i mala Nina. 

BONUS VIDEO: 

 (MONDO/Blic)