Društvo

OVO NE SMETE DA RADITE AKO VIDITE STRŠLJENA! Čačanku kobna greška koštala života - odmah je počela da se guši!

Autor Ivana Vlajković

Jedna stvar nikako ne treba da se radi ako stršljen leti u vašoj blizini.

Izvor: Youtube/Screenshot/StoneAgeMan

Žena (57) iz okoline Čačka preminula je juče na putu do bolnice nakon što ju je ubo stršljen. Kako je rodbina ispričala, ona je počela da se guši čim ju je insekt ubo. 

"Žena je uočila stršljena koji joj je leteo oko glave i pokušala je da ga istera mašući krpom. U tim pokretima, ona ga je oborila na pod i umesto da ga zgazi nogom, ona ga je zgnječila istom tom krpom. Stisla je stršljena prstima, tada je zadobila ujed", kazala je rođaka. 

U slučaju da stršljen leti blizu vas, savetuje se da nikako ne mašete rukama i da na taj način pokušavate da oterate insekta. Inače, stršljeni gnezda prave na mestima koja u blizini imaju vodu i hranu. Najčešće za gnezdo traže drvo. Gomila naslaganog drveća ili mrtvo drvo, kao i šupe ili drvene kuće predstavljaju idealno mesto za gnezdo stršljena. Kako biste se zaštitili od najezde ovih insekata, neophodno je da ova mesta održavate čistim. 

Stršljeni se najlakše prepoznaju po njihovoj veličini jer premašuje veličinu pčele ili ose. Ukoliko su stršljeni napravili gnezdo u blizini vašeg doma, najbolje je da pozovete stručnjake da ga uklone. 

BONUS VIDEO: 

(MONDO)