Uživo

SUPERĆELIJSKA OLUJA PROTUTNJALA SRBIJOM! Stradao dečak (12) u Novom Sadu, drveće padalo na vozila, a u Beogradu poplave!

Srbiju je danas popodne i uveče pogodila stravična superćelijska oluja koja je došla iz Italije preko Slovenije i Hrvatske. Najteže je bilo u Novom Sadu gde je, osim velike materijalne štete, tokom superćelijske oluje stradao dečak od 12 godina.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić
0:12

Novo nevreme u Srbiji, oglasio se RHMZ

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je izdao novo upozorenje na svom sajtu o novom nevremenu koje se u Srbiju očekuje oko jedan čas nakon ponoći. Na udaru će biti jugozapad, centar i istok Srbije. Takođe, nevreme će biti u Sremu, na jugu Bačke i u Banatu, ali mnogo manjeg intenziteta nego u toku popodneva i večeri.

RHMZ
Izvor: RHMZ Srbije/Printscreen

23:36

Detalji tragedije u Novom Sadu

Dete od 12 godina je stradalo večeras u Novom Sadu tokom stravičnog nevremena, a poznati su i novi detalji tragedije. Jedan komšija je otkrio šta se desilo, on je pritrčao da pomogne dečaku J.V. ali joj nažalost nije bilo spasa.

Kucao je tetki na prozor i odjednom se srušio. Pritrčali smo da mu pomognemo, ali mu nije bilo spasa. Živi nekoliko ulica dalje sa roditeljima. Na telu nije imao vidljive povrede”, kaže jedan od komšija.

23:07

Uhapšen pijan vozač usred nevremena u Novom Sadu

U Novom Sadu je uhapšen vozač koji je u alkoholisanom stanju pokušao da prođe kroz deo srušene konstrukcije novosadskog Sajma. Incident se dogodio u Ulici Hajduk Veljkova.

23:02

Požar u Borči

U beogradskom naselju Borča je večeras došlo do požara usled udara groma u strujomer. Prema nezvaničnim saznanjima MONDA, povređenih nema na svu sreću.

22:49

Oborena rasveta i drvo iščupano iz korena u Novom Sadu

Još jezivih snimaka stiže iz Novog Sada.

Jedno drvo je iščupano iz korena, a na drugom mestu je rasveta oborena uz drvo.

22:36

Tragedija u Novom Sadu, stradalo dete (12)

U Novom Sadu je usled nezapamćene oluje stradalo dete od 12 godina. Nađeno je pored instalacija, nije poznato da li ga je udario grom ili struja. Uviđaj je u toku.

22:13

Grana probila šoferšajbnu na automobilu u Novom Sadu

Jeziv snimak je osvanuo na društvenim mrežama, na njemu se vidi razbijena šoferka jednog automobila u Novom Sadu. Grana je probila deo stakla ispred vozača i na svu sreću, nije bilo nikoga u automobilu.

22:00

Potop u centru Beograda!

Pogledajte prizor iz Bulevara despota Stefana!

21:55

Urušila se konstrukcija novosadskog sajma

Usled jakog nevremena u Novom Sadu, skroz se urušila konstrukcija sajma. Policija i vatrogasci se nalaze na licu mesta.

21:47

Izdato hitno upozorenje za Beograd

Republički hidromeotorološki zavod (RHMZ) izdao je hitno upozorenje za područje glavnog grada. Novo nevreme se očekuje oko 22 časa.

“U naredna dva sata na području Beograda i šire okoline lokalno se očekuju jaki pljuskovi s grmljavinom, jak i olujni vetar usled čega je moguća materijalna šteta, a može biti ugrožena i bezbednost ljudi i životinja”, navedeno je u upozorenju.

21:37

Vatrogasci spasili decu u Novom Sadu, drvo palo na taksi

Vatrogasci-spasioci iz Novog Sada spasili su četiri osobe večeras, od toga su dvoje dece koja su bila zarobljena u taksi vozilu. Drvo je palo na taksi u Bulevaru Mihajla Pupina.

21:34

Ne prestaje da seva u Pančevu

Nevreme je stiglo i u Pančevo, grad nadomak Beograda.

Jak pljusak i grmljavina ne prestaju.

21:26

Sevaju munje nad Beogradom

Počela je stravična oluja i u Beogradu.

Munje sevaju nad prestonicom, a počeo je i jak pljusak.

21:23

Drvo "prepolovilo" kombi kod Novog Sada

U mestu Salajka kod Novog Sada, drvo je palo i "prepolovilo" je jedan kombi. Vozilo je skroz smrskano, ne zna se stanje putnika.

21:15

Kran pao na ZGRADU u Novom Sadu

Kran je pao na jednu stambenu zgradu u Novom Sadu! Jedan kran je pao na gradilištu u Detelinari, a ovo je drugi kran večeras koji je oboren u Novom Sadu.

21:03

Pao kran u Novom Sadu

U Novom Sadu, na gradilištu u Detelinari je oboren kran usled stravičnog nevremena. Na snimku se vidi razoran orkanski vetar i kran koji je pao.

20:51

Drvo palo na trafiku u Novom Sadu

Vatrogasci u Novom sadu imaju intervenciju zbog drveta koje je palo na trafiku, unutra je zarobljena radnica!

Incident se dogodio na Beogradskom keju, preko puta Doma vojske. Zasad nije poznato stanje zarobljene žene. Nadamo se da će biti dobro i da nije povređena.

20:45

Grmi u Borči i Pančevu

Nevreme je stiglo do Beograda i Pančeva.

Snimci grmljavina stižu od čitalaca, sprema se strašna oluja!

20:41

Munje na Novom Beogradu

Munje su "zapalila" Novi Beograd, nevreme samo što nije počelo. Pogledajte snimke:

20:18

Oluja diže krov zgrade u Novom Sadu

Superćelijska oluja tutnji u Novom Sadu, a u jednom delu grada duva toliko jak vetar da je krov odleteo sa jedne zgrade. Osvanuo je i snimak na društvenim mrežama.

20:13

Nevreme stiglo u Novi Sad

Nevreme je oko 19:50 časova stiglo i do Novog Sada, a uskoro se očekuje i u Beogradu. Na snimcima na društvenim mrežama se vide jaki udari vetra u "srpskoj atini".

19:50

Strašan vetar duva u Republici Srpskoj

U Republici Srpskoj duva strašan vetar. Deluje kao da će oduvati kuće u ulici, a jeziv snimak nevremena je osvanuo i na društvenim mrežama.

19:34

Superćelijski oblak prekrio Šid

U Šid je stigao superćelijski oblak, a na društvenim mrežama je osvanuo i snimak. Na snimku se vidi veliki superćelijski oblak koji velikom brzinom napreduje, a u jednom trenutku je ceo Šid zatrepereo od munje.

19:13

Nevreme počelo na severu Srbije

U Somboru i Apatinu je nevreme već počelo, oko 20 časova se očekuje u Beogradu i ostatku Srbije. Zastrašujući snimci sa severa Srbije šire se društvenim mrežama.

U Somboru je zabeležena neverovatna scena u Ulici Maksima Gorkog. Jedan vozač nije mogao dalje tom ulicom zbog velikog drveta koje se srušilo i blokiralo celu ulicu.

18:43

U Srbiji oko 20h počinje NEVREME!

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je na svom sajtu izdao najnovije upozorenje o nevremenu u Srbiji. Oko 20 časova se očekuju pljuskovi sa grmljavinom u Bačkoj i Sremu, a moguć je i kratkotrajni jak i olujni vetar.

RHMZ
Izvor: RHMZ Srbije/Printscreen

18:21

Palo drvo na automobil u Beogradu USRED vožnje

Na društvenim mrežama se pojavio jezivi snimak nevremena u Lipovačkoj šumi u Beogradu. Na snimku se vidi drvo koje pada na automobil usred vožnje!

U trenutku pada drvete, automobil je bio u pokretu, a u vozili se nalazi više putnika. Kada se drvo nakrivilo, čuju se vrisci ženskih osoba.

18:08

Mapa kretanja superćelijske oluje

Snažna superćelijska oluja je iz Italije krenula, prešla preko Slovenije, a trenutno se nalazi u Hrvatskoj. Nevreme je počelo u Valjevu, a putem sajta "accuweather.com" (link) možete pratiti i vi mapu kretanja superćelijske oluje.

Mapa kretanja superćelijske oluje
Izvor: accuweather.com/screenshot

18:01

U Hrvatskoj ponovo pao kran

U Hrvatskoj je pao kran sa radnikom unutra tokom superćelijske oluje u sredu, a danas je u Rijeci pala dizalica na kontejnerskom terminalu. Takođe, u ovom gradu se srušilo nekoliko stabala na automobile, otvorili su se šahtovi iz kojih šiklja voda.

17:58

Hitno upozorenje MUP zbog SUPERĆELIJSKE OLUJE

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije objavilo je hitno upozorenje građanima zbog najavljenog nevremena u Srbiji. Superćelijska oluja je već pogodila Hrvatsku, a do kraja dana se očekuje i kod nas.

Na osnovu upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije da se na području Republike Srbije danas očekuju jake vremenske nepogode, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije upozorava na opasnost od jakih vetrova, jakih i obilnih padavina, udara groma i mogućeg grada i apeluje na građane da se pridržavaju mera kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru. Ukoliko su građani u zatvorenom prostoru, potrebno je obezbediti sve objekte koji mogu da odlete usled jakog vetra ili obilne kiše i izazovu materijalnu štetu ili povrede građane. Takođe, potrebno je obezbediti i prozore i spoljna vrata i zatvoriti sva unutrašnja vrata, kao i izbegavati kontakt sa kuhinjskim i kupatilskim slavinama, radijatorima i drugim metalnim predmetima, budući da su dobri provodnici, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ako ste tokom nevremena na otvorenom

Ukoliko se građani tokom nevremena nađu na otvorenom, potrebno je skloniti se od bilo kakvih visokih struktura (jarbola, stubova, tornjeva) i imaju u vidu da je sigurno rastojanje od tih struktura jednako njihovoj visini. Takođe, važno je izbegavati visoke konstrukcije, visoko drveće, ograde, telefonske kablove i električne vodove. Potrebno je pronaći zaklon u zgradi ili u automobilu, a ako to nije moguće, sesti na zemlju i izbegavati stajanje u blizini zgrada ili automobila u koje se ne može ući kao u zaklon.

Ako ste tokom nevremena u šumi

Ukoliko se građani nađu u šumi, zaštititu treba da potraže ispod grana niskog drveća, a nikako ispod visokog drveća na otvorenom prostoru. Potrebno je ući u šumu i izbegavati granicu između šume i otvorenog prostora, otvorena polja, vrhove brda i planina, obale, jarkove ili druga vlažna mesta. Ne treba prelaziti preko vode, ni plivati.

Ne držite kišobrane
Ne preporučuje se držanje kišobrana niti drugih metalnih provodnih predmeta u rukama (štapova za golf, štapova za pecanje i slično) i izbegavati blizinu metalnih objekata, bicikala, opreme za kampovanje i slično.

Ne stojite uspravno

Ne treba stajati uspravno, već čučati ili se makar sagnuti, ne dodirujući zemlju rukama, a ako ste u grupi držati rastojanje od pet metara između sebe.

Ako se tokom oluje zadesite u automobilu

Ukoliko se nađu u automobilu za vreme jake oluje, zaustaviti automobil pored puta dalje od elektrovodova i drveća koje može pasti na automobil, ostati u automobilu i upaliti poziciona svetla dok ne prođe oluja, zatvoriti prozore i ne dodirivati metalne predmete u automobilu i izbegavati poplavljene puteve.

Podsećamo da je Republički hidrometeorološki zavod izdao upozorenja na vremenske nepogode na području Republike Srbije za 21. i 22. jul”, navodi se u saopštenju MUP-a.

17:55

Grad i pljusak u Valjevu

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je objavio upozorenje na svom sajtu danas o nevremenu koje je pogodilo Srbiju oko 17 časova. Prvi grad na udaru je Valjevo.

Tamo pada grad i jak pljusak je počeo oko 17 časova. Snimci nevremena u tom gradu su već rašireni po društvenim mrežama.

17:51

Superćelijska oluja u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je počela superćelijska oluja koja bi do kraja dana trebalo da stigne i u Srbiju. Snimci nevremena iz više gradova u Hrvatskoj se šire društvenim mrežama.

Ukratko

  • Superćelijska oluja protutnjala Srbijom
  • Stradao dečak (12) u Novom Sadu
učitaj još +