Društvo

OLUJA SE VRAĆA U BEOGRAD! Nije gotovo, priroda ne planira da stane večeras - evo gde se očekuju novi UDARI!

Autor Aleksandar Blagić

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je na svom sajtu izdao najnovije upozorenje o nevremenu koje se kasnije u toku noći očekuje u više delova Srbije.

Izvor: Mondo

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je izdao još jedno upozorenje na svom sajtu. Novo nevreme u više delova Srbije očekuje se u narednih sat vremena, oko jedan sat iza ponoći.

"Jaka konvektivna oblačnost koja je uslovljava intenzivne pljuskove sa jakom grmljavinom, ponegde gradom i kratkotrajno olujnim vetrom sa udarima od 70 do 100 km/h koji mogu pričiniti značajnu materijalnu štetu sa području Vojvodine, Beograda i Šumadije ima tendenciju daljeg premeštanja na istok ka Braničevskom i Borskom okrugu. Zona sa najintenzivnijim padavinama premešta se preko Šumadije na istok ka Pomoravlju.

Na zapadu Vojvodine, kao i u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu padavine su već prestale i očekuje se postepeno razvedravanje. Na području Beograda i u narednih sat vremena oblačno sa kišom, i posebno u južnim delovima grada lokalno intenzivnim pljuskovima sa jakom grmljavinom i kratkotrajno olujnim vetrom u zoni jakog pljuska", stoji u upozorenju RHMZ.

BONUS VIDEO:

(MONDO)