Društvo

"MEĐED MOMO KRENUO KOD DRAGANA NA PIVO": Neverovatan prizor - Snimio mrkog medveda sa Tare kako PREPLIVAVA DRINU (VIDEO)

Autor Uroš Matejić

Na 7. kilometru od Perućca medved se pojavio iz šume, sa padina Tare, i ušao u reku.

Izvor: Tiktok/stoj.nik/Screenshot

Jedan mrki medved sa Tare iznenadio je lokalnog meštanina koji se našao na Drini, na jezeru Perućac, tako što je mirno preplivao vodu sa jedne na drugu stranu, i to na 7. kilometru uzvodno od brane sa srpske na bosansku stranu. On ga je iz neposredne blizine snimio i video je podelio na društvene mreže.

Na 7. kilometru od Perućca medved se pojavio iz šume, sa padina Tare, i ušao u reku - pravo ispred ovog brodića koji je tu nailazio. Nije se obazirao na njegovo prisustvo i priču, već bez imalo uzrujavanja nastavio da pliva, sve dok nije stigao do bosanske strane gde je izašao iz Drine i nestao u šumi.

Na Tari živi nekoliko desetina medveda, inače zaštićene vrste, koji ponekad posete naselja, ali su u suštini životinje koje izbegavaju ljude. Mnogi su bili pozitivno zatečeni ovim prizorom: "Bravo za medu", "Svaka mu čast", "Međed Momo krenuo kod Dragana na pivo", "Ide da brani Republiku Srpsku"...

BONUS VIDEO:

(MONDO)