Društvo

POZNATA BANKA U SRBIJI UPOZORAVA NA PREVARU SA DRUŠTVENIH MREŽA! Popunite anketu i dobijete novac - NE nasedajte (FOTO)

Autor Aleksandar Blagić

Na društvenim mrežama "Instagram" i "Facebook" se pojavio profil koji koristi ime i logo "Mobi banke" i nudi korisnicima da popune anketu kako bi mogli da dobiju novčanu nagradu.

Izvor: MONDO/Profimedia

Na društvenim mrežama "Instagram" i "Facebook" se pojavio profil koji koristi ime i logo "Mobi banke" i nudi korisnicima da popune anketu kako bi mogli da dobiju novčanu nagradu. Ova banka je danas počela da šalje svojim klijentima obaveštenje o prevari i da ljudi ne učestvuju u takvim anketama, kao i da ne dele svoje lične podatke ovakvim profilima.

Poruka Mobi banke o prevari na društvenim mrežama
Izvor: Privatna arhiva

"Mobi banka" se o ovom slučaju oglasila i na svom sajtu. Navode da čine sve kako bi taj profil bio što pre uklonjen.

"Naši timovi preduzimaju sve mere kako bi ovaj profil u što kraćem roku bio uklonjen. U međuvremenu, molimo vas da ne pristupate ovoj anketi i ne ostavljate svoje lične podatke. U slučaju da ste već pristupili sajtu i uneli podatke sa svoje kartice, molimo vas da se u što kraćem roku obratite našem Kontakt centru na broj 063/9005 ili putem Web aplikacije", stoji na njihovom sajtu.

Istakli su da imaju samo jedan zvaničan profila na društvenim mrežama "Facebook" i "Instagram". Navode da na samo tim profilima korisnici mogu da pronađu sve relevantne informacije.

BONUS VIDEO:

(MONDO)