Društvo

"HILJADU PUTA SMO JAČI OD VAS" - JEZIVO UPOZORENJE HEZBOLAHA: "Amerika, Izrael i zlonamerni Evropljani - BUDITE OPREZNI"

Autor Uroš Matejić

Zvaničnik Hezbolaha Hašem Safiedine, obraćajući se velikom broju pristalica, poslao poruku upozorenja.

Izvor: Profimedia

Libanska militantna grupa uputila je upozorenje svim njihovim protivnicima, da je "hiljadu puta jača" nego pre. Zvaničnik Hezbolaha Hašem Safiedine, obraćajući se velikom broju pristalica, upozorio američkog predsednika Džozefa Bajdena, izraelskog premijera Benjamina Netanjahua i, kako ih je nazvao, "zlonamerne Evropljane" da budu oprezni.

"Odgovor na grešku koju biste mogli učiniti našim otporom biće odjekujući. Ono što mi imamo je vera, a Bog je jači od vas, svih vaših bojnih brodova i sveg oružja", rekao je.

Podsetimo, onog momenta kada je počeo sukob Izraela i Palestine zbog iznenadnog napada Hamasa na Izrael, kada je ubijeno više od 1.000 ljudi u jednom danu, Izrael je otpočeo granatiranje Pojasa Gaze. Ali ono što ceo svet mnogo više brine jeste mogućnost, i to velika, da se taj sukob proširi i na okolne zemlje, a posebno na Liban, u kom deluje u mnogim zemljama zabranjena militantna grupa Hezbolah.

Da nije reč samo o pukom strahu, dokazuje i podatak da je Svetska zdravstvena organizacija početkom ove sedmice poslala u LIban, blizu granice s Izraelom, humanitarnu i medicinsku pomHILJADoć, što znači da se SZO već ozbiljno priprema za taj sukob. Takođe, SAD, ali i brojne druge zemlje izdale su hitna upozorenja svojim građanima da ne putuju u Liban. Pentagon je u taj region poslao dva nosača aviona, a uskoro bi mogli da pošalju i kopnenu vojsku.

BONUS VIDEO:

(MONDO)