Društvo

PROZORI SEĆANJA U KRUŠEVCU: Tri velikana na Trgu glumaca (VIDEO)

Izvor Promo

Kruševačko pozorište, u saradnji sa upravom Grada Kruševca, nastavlja sa uređenjem Trga glumaca. 14. oktobra otkrivena su tri nova „Prozora sećanja“.

Izvor: Kruševačko pozorište

Tražeći način da se odužimo preminulim izuzetnim glumcima i glumicama, poreklom iz Kruševca, pre sedam godina, postavili smo fotografije: Miodraga Petrović Čkalje, Đuze Stojiljkovića, Milana Puzića, Bate Paskaljevića, Rade Savićević, Ljubinke Bobić, Dragoslava Vasiljevića Fige i Bore Mihajlovića. Nekoliko godina kasnije, na istom prostoru, postavljene su i njihove biste. Sada, svoje mesto na Trgu su našli i proslavljeni kruševački i srpski velikani: Momir Bradić, Milija Vuković i Marko Živić. Na ovaj način odata je počast još trojici velikana, koji su čitav svoj život posvetili umetnosti, kulturi i Pozorištu i postavili novi temelj za generacije koje dolaze, kako ističe direktor Pozorišta Branislav Nedić.

Svečanom činu, pored članova porodica, prisustvovali su i: Bratislav Gašić, Ministar unutrašnjih poslova, Zoran Gajić, Ministar sporta, dr Petar Petković direktor kancelarije za KIM, Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca sa saradnicima, direktori javnih preduzeća i ustanova i građani Kruševca.