DRAMATIČNO

SNEG PRAVI HAOS ŠIROM SRBIJE! Nestaje struja, putevi blokirani - Automobili se PROVLAČE između kamiona kod Zlatibora!

Autor Aleksandar Blagić

Sneg pada u više delova Srbije, u Sjenici je proglašena vanredna situacija, a na društvenim mrežama se pojavljuje sve veći broj dramatičnih snimaka nevremena.

Izvor: Instagram/_rina.rs

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) se oglasio na svom sajtu i najavio nove vremenske nepogode širom Srbije. Sneg u nekim krajevima zemlje uveliko pada, u Sjenici je proglašena vanredna situacija jer sneg pada 24 sata bez prestanka, a građani na društvenim mrežama objavljuju dramatične snimke nevremena.

"U toku večeri oblačno i vetrovito, na severu Srbije uglavnom suvo, u ostalim krajevima sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača, dok se u nižim predelima istočne Srbije i u Pomoravlju očekuje kiša. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar. Na području Beograda i šire okoline vetrovito i suvo", stoji u upozorenju RHMZ-a.

Zbog intenzivnog snega, mnoge saobraćajnice su zavejane i vozila jedva idu. Brojna naselja su bez struje, piše "Blic".

Na planini Tresibaba je jedan kamion preprečio ceo put usled snega i leda koji su na putu. Na auto-putu kod Vladičinog Hana se jedva vidi koliko sneg veje, saobraćaj je otežan i apeluje se na vozače da maksimalno vode računa.

Loša situacija je takođe i na auto-putu Niš-Pirot. Formirala se dugačka kolona vozila, putari pokušavaju da raščiste kolovoz.

Na Magistralnom putu od Nove Varoši ka Zlatiboru su se zaglavila dva kamiona i stoje uz desnu i levu ivicu puta. Automobili moraju da se nekako provuku između njih.

BONUS VIDEO:

(MONDO)