Društvo

"VANJIN SLUČAJ PODSEĆA NA TIJANIN" Igor Jurić o brutalnom ubistvu koje je diglo region na noge, OVO im je zajedničko

Autor Aleksandar Blagić

Igor Jurić iz Centra za za nestalu i zlostavljanu decu je rekao da ga slučaj nestale i ubijene Vanje Đorčevske podseća na slučaj njegove ubijene ćerke Tijane Jurić.

Izvor: Facebook/printscreen/mvr.gov.mk

Ceo region je na nogama zbog slučaja nestanka i ubistva Vanje Đorčevski (14) čije telo je pronađeno u nedelju blizu Skolja u Severnoj Makedoniji. Osumnjičeno je pet osoba uključujući i otac devojke, a Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu kaže da ga ovaj slučaj podseća na slučaj ubistva njegove ćerke Tijane Jurić.

"Pokušavao sam u nekoliko navrata da dođem pre svega u kontakt sa Vanjinom majkom i da sa njom razgovaram i da vidimo kako možemo da pružimo pomoć. Na žalost nisam uspeo i sada mi je još i teže zbog toga", rekao je Jurić.

Navodi da ga ovaj slučaj dosta podseća na slučaj nestanka i ubistva njegove ćerke Tijane Jurić. Smatra da je sličnost u tome što je u oba slučaja u pitanju kriminalna otmica.

"Bilo je naravno interesovanje makedonskih medija, pre svega njihova interesovanja su bila svedena na sistem koji smo mi nedavno uveli u našu zemlju vezan za brzu i efikasnu potragu i obaveštavanje javnosti u slučaju nestale dece i to je bilo to. Imao sam na žalost priliku da se informišem isključivo kao i velika većina građana naše zemlje putem medija. To je da životni vek deteta je uglavnom do četiri sata života i to se pokazalo u slučaju ove devojčice, koliko sam mogao da zaključim da je ona vrlo brzo istog dana od momenta kada je oteta izgubila život. Tako je bilo i slučaju naše Tijane i zbog toga je zapravo ta brza i efikasna potraga više nego važna", rekao je Jurić.

Da podsetimo, Vanja Đorčevska je nestala 27. novembra kada je i ubijena. Njeno telo je pronađeno u ataru sela Brazda, a pored nje pronađeno je i telo još jedne ubijene osobe, Panče (74), frizera po struci.

Makedonsko tužilaštvo navodi da ista kriminalna organizacija stoji iza ubistva Vanje i starijeg muškarca. Otac devojčice je navodno umešan i on je negirao krivicu, tužilaštvo Severne Makedonije tražiće pritvor.

BONUS VIDEO:

(Blic/MONDO/A.B.)