Društvo

METAR SNEGA U OVOM DELU SRBIJE! Automobili zatrpani, ledenice vise sa krovova, a na severu zemlje... (FOTO)

Autor Nevena Davidović

Poznati ski centar zavejan snegom.

Izvor: RINA.RS

Dok je na severu Srbije, posle jutarnjeg mraza preovladalo suvo i sunčano vreme, jug Srbije, sudeći po fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, zavejao je sneg.

"Brezovica na jugu Srbije je dobila metar novog snega do juče u podne. Snega ima na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije i to u planinskim područjima", piše u objavi ispod slika na Instagram stranici hailz_srbija. Kako se može uočiti na fotografijama, automobili su pod snegom, dok ledenice vise sa objekata.

Republički hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za naredne dane, pa tako nas u ponedeljak ujutru očekuje slab mraz i moguća magla. Tokom dana porast temperature u odnosu na nedelju. Ponegde će biti sumaglice. Vetar slab zapadni i jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -6°C do 2°C, a maksimalna od 4°C na jugu do 12°C u Loznici. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 0°C do 7°C. U utorak i sredu toplije vreme od proseka. U jutarnjim satima će biti magle, koja se po kotlinama može duže zadržati uz niže temperature u tim oblastima. Sneg će se topiti na planinama tokom dana.

BONUS VIDEO:

 (MONDO/N.D.)