Društvo

SRBI HRLE U NAJROMANTIČNIJI EVROPSKI GRAD! Ima i za 89€, evo šta je sve uključeno - KRCATO i van sezone

Autor Jana Desovski

Venecija je destinacija koja je oduvek bila popularna, a turisti naročito vole da je posete na proleće.

Izvor: MONDO/Samir Cacan/Shutterstock/g215

Mnogi sanjaju da vide Veneciju - grad ljubavi i romantike, a uglavnom "ciljaju" da otputuju na proleće kada vreme može da upotpuni utisak. Veneciju možete da posetite van sezone za jako mali novac, a kada odete tamo imaćete osećaj da ste se vratili nekoliko vekova unazad. Ovaj grad u Italiji krasi starinski duh i bezbroj kanala, a turisti kažu da je to ona Italija kakvu zamišljaju kada vide fotografije pre odlaska.

Turisti su pohrlili da otputuju u Veneciju pre aprila meseca, jer kako je najavljeno, u aprilu kreće probno naplaćivanje ulaza turistima u Veneciju. To je nedavno potvrdio gradonačelnik ovog italijanskog grada u koji rado idu i mnogi srpski turisti. Kako je najavljeno putnici će morati da rezervišu svoju posetu onlajn i da plate to pet evra kako bi dobili QR kod koji će se proveravati na određenim ulaznim tačkama i koji će im omogućiti pristup istorijskim gradskim četvrtima.

Zato su svi odlučili da prečešljaju ponude agencija i stranice za izdavanje apartmana, kako bi ugrabili termin pre aprila 2024. godine i videli ovaj sjajan grad, ali za "male pare". Agencije uglavnom nude putovanje u Veneciju za osmi mart i navodi se da je u pitanju autobuski prevoz. Cene aranžmana za dva noćenja u Veneciji kreću se od 99 evra, ako ugrabite "first minute" ponudu, pa do 150 evra ako plaćate punu cenu.

Kako se navodi, najčešće se autobusom ide do mesta u Italiji koje se zove Lido di Jesolo, smeštaj je u hotelu sa tri zvezdice, a onda brodićem idete do Venecije. Neke agencije nude i putovanje u Veneciju krajem marta, ali se uz to obilazi i Verona. U pitanju je autobuski prevoz i 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3 zvezdice za 99 evra (po osobi). Uglavnom su agencijske ponude slične, a po principu su pet dana, ali dva ili jedno noćenje, što bi značilo da većinu vremena provodite u autobusu. Jedna od agencija nudi pored Venecije posetu Veroni, Sirmioni i Padovi za 109 evra, takođe za osmi mart.

Najjeftinija ponuda na koju smo naišli jeste 89 evra u dvokrevetnoj sobi od 7. marta do 11. marta, a po istom je principu kao i u ostalim agencijama. Smeštaj je u okolnim gradićima, a onda brodom odlazite do Venecije. Takođe sve cene su po osobi, a hrana nije uključena, kao ni karta za brodić (oko 30 evra po osobi). Što se tiće stranca za izdavanje apartmana i hotela, najjeftiniji smeštaj može da se nađe za oko 12.000 dinara za dve noći i za dve osobe, računajući da su ti apartmani od centra Venecije udaljeni po više kilometara. Ako kupujete sami kartu za autobus, može da se nađe za oko 60-70 evra. Putovanje od Beograda do Venecija traje oko 12 sati.

BONUS VIDEO:

 (MONDO/J.D.)