Uživo

ZAVRŠEN SEDMI DAN POTRAGE ZA NESTALOM DANKOM: Prvi put se oglasio otac devojčice, u potragu se uključila i Crna Gora

Završen je sedmi dan potrage za nestalom devojčicom Dankom Ilić. Ona je, da podsetimo, nestala u utorak 26. marta u 13:45 časova u mestu Banjsko Polje kod Bora.

Izvor: MUP/Facebook/Printscreen

Srpska policija je u noći između subote i nedelje dobila mejl iz Beča u kojem naš državljanin navodi da je video devojčicu koja podseća na nestalu Danku. U istragu o nestanku Danke uključila se i bečka policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča na kojem su dve Rumunke sa devojčicom koja podseća na Danku. Ambasada Srbije poziva sve koji u Austriji prepoznaju nestalu devojčicu da prijave policiji. U međuvremenu, Interpol je objavio međunarodnu potragu.

22:17

Oglasio se otac nestale Danke Ilić

Otac nestale devojčice Danke Ilić se kratko oglasio. On je spomenuo porodicu, policiju i nestalu ćerku za kojom se traga sedam dana.

Izvor: Facebook/Screenshot

19:46

Igor Jurić: Ovo je unapred planirano i smišljeno

Igor Jurić, direktor centra za nestalu i izgubljenu decu, komentarisao je slučaj potrage za nestalom devojčicom Dankom Ilić. On smatra da je "ovo unapred planirano i smišljeno".

Izvor: K1 televizija/ Printscreen

17:49

Bageri traže dokaze u Banjskom Polju

Uprkos novom smeru istrage zbog snimka iz centra Beča na kojem se vidi devojčica koja liči na nestalu devojčicu Danku Ilić, policija intenzivno radi u Banjskom Polju. Bageri kopaju teren, a pripadnici MUP-a proveravaju svaki deo terena.

Izvor: MUP

17:46

Crnogorska policija traži Danku

MUP Crne Gore apelovao je na građane da kontaktiraju Interpol u Podgorici ukoliko imaju važne informacije o nestaloj devojčici Danki Ilić.

Izvor: Facebook/screenshot/Interpol/screenshot

17:33

Provera društvenih mreža Ivane Ilić

Prema nezvaničnim informacijama, proveravaju se svi nalozi na društvenim mrežama Ivane Ilić, majke nestale devojčice Danke Ilić.

Izvor: Facebook/Screenshot

17:32

Meštani Brestovca o potrazi za Dankom

Meštani sela Brestovac koje je blizu mesta Banjsko Polje komentarisali su potragu za nestalom devojčicom. Oni misle da se u pozadini "krije nešto mnogo veće".

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

17:29

Ujak nestala Danke saslušan 2 puta

Ujak nestale devojčice Danke Ilić saslušan je danas dva puta u policiji.

Izvor: Kurir

17:27

Sudski veštak o vremenu nestanka Danke

Sudski veštak Časlav Ristić komentarisao je vreme nestanka devojčice. Nestanak je prijavljen u 13:45, ali on smatra da je majka ta koja jedina zna tačno vreme.

Izvor: Facebook/Screenshot

16:24

Majorka policije o pravcima potrage

Majorka policije Bojana Otović Pjanovićispričala je sve detalje potrage za nestalom devojčicom Dankom Ilić. Otkrila je da li je nestala devojčica zaista bila na mestu gde je nestanak i prijavljen.

Izvor: MUP

14:55

Dankin pradeda prošao poligraf

Deda Dankine majke, tj. pradeda devojčice za svoju unuku kaže da je sve vreme u šoku, kao i to da Ivana očigledno nije u stanju da iskaže sve ono što joj leži na duši.

"Teško joj je, kao i svima nama, ali ona je majka i samo ona zna kako joj je. Danima je noćila ovde, bila je uz porodicu, a policija je obezbeđivala deo kuće, mada sada su otišli za Bor, tamo su sve vreme", kaže deka za Kurir. On je takođe bio podvrgnut poligrafskom testiranju, koji je, kako kaže, naravno prošao, iz razloga što nema šta da krije.

14:08

Portparol bečke policije o Danki

Posle pojavljivanja snimka iz Beča na kom se možda nalazi nestala Danka Ilić, Markos Vitrih, predstavnik bečke policije, kaže da se radi o tekućoj istrazi i da oni o tome ne mogu davati detalje, ali i da ih nemaju previše. Kako ističe, glavni problem je što je prošlo previše vremena otkako je snimak nastao do obaveštavanja austrijske policije. Pročitajte više u odvojenoj vesti.

13:08

Vozilo pod rotacijom stiglo u MUP

U MUP Bor je pristiglo vozilo sektora za vanredne situacije pod rotacijom. Pogledajte fotografije:

12:51

Rumuni se uključili u potragu za Dankom

U potragu za nestalom Dankom Ilić (2) iz Bora, pored Srba koji žive u Austriji, uključili su se i Rumuni.

"Snimak koji se pojavio, a koji je napravljen u subotu uveče u Beču, digao je na noge sve u Beču, ali i čitavoj Austriji. Svi su u pripravnosti, ne samo pripadnici srpske zajednice, već i ljudi iz regiona, a angažovali su se i Rumuni, pošto je infotmacija da su dve žene koje se na snimku vide sa devojčicom, državljanke Rumunije", objašnjava izvor.

12:38

Ambasador Srbije u Beču o snimku

Ambasador Srbije u Beču se oglasio o nestanku devojčice Danke. "U kontaktu smo i u koordinaciji sa našim MUP-om i u dogovoru sa njima smo to i uradili. U koordinaciji smo i sa austrijskom policijom koja je pokrenula istragu i sada očekujemo da austrijska policija utvrdi identitet lica koja se nalaze na ovom snimku", navodi Marko Blagojević.

12:18

Forenzičar Časlav Ristić o slučaju

Časlav Ristić, forenzičar kaže da je u ovom trenutku zadatak Interpola i policije u Austriji da identifikuju i obave razgovor sa ženama iz Rumunije koje se vide na snimku iz Beča kako stoje sa devojčicom, za koju se sumnja da je nestala, Danka Ilić (2).

12:10

Svi članovi porodice opet u policiji

Svi članovi porodice majke i oca nestale Danke Ilić (2) danas i narednih dana će davati izjave u policiji. Ujak Danke Ilić došao je danas oko 11 sati u policijsku stanicu u Boru gde daje izjavu povodom nestanka sestričine Danke Ilić (2).

Izvor: Kurir

Osim njega i drugi članovi porodice ponovo će biti u policiji kako bi se razjasnile sve nelogičnosti oko nestanka dvogodišnje devojčice. Za devojčicom Dankom traga se već sedam dana, njeni roditelji svaki dan od dana njenog nestanka u policiji daju izjave, kako bi se rasvetlile sve okolnosti njenog nestanka.

10:53

Bager opet u Banjskom polju

Danas je bager, koji je do juče kopao prostor oko pojate ispred koje je nestala devojčica prebačen na drugu lokaciju - divlju deponiju na Starom banjskom putu. Bager je na terenu uz pratnju policije.

9:41

Nelogičnost na snimku?

Srbin iz Beča Saša Božinović, predsednik Srpskog kulturnog centra u tom gradu, ukazao je na jednu nelogičnost sa snimka koji se juče pojavio i na kome se vidi devojčica koja neodoljivo podseća na nestalu Danka Ilić (2).

9:39

Čudni simboli na profilu oca

Na Fejsbuk profilu Dankinog oca Miloša pored njegovog imena stoji neobičan simbol, koji podseća na broj 30, a mnogi su to pogrešno povezali sa sektama.

Izvor: Printscreen/Facebook/TikTok

8:28

Juče je završen šesti dan istrage. Ovo su bili krucijalni događaji!

8:10

Ujak otkrio detalje kobnog dana 

Stefan Dragomirović, rođeni brat Ivane Ilić i ujak nestale Danke Ilić (2), dao je na uvid poslednju fotografiju Danke Ilić, snimljenu kobnog dana, na kojoj se vidi devojčica zajedno sa starijim bratom. Na slici je Danka udaljena otprilike 30 metara od brata i gotovo izlazi iz vidokruga majke koja je napravila tu sliku.

7:24

Traga se za ženama snimka

Na snimku koji je u Beču napravio Srbin koji živi i radi u austrijskoj prestonici, a na kojem se vidi devojčica za koju se sumnja da je nestala Danka Ilić (2), vide se i dve žene koje su bile u njenoj pratnji. Austrijska policija pokrenula je istragu, pa se osim za devojčicom traga i za ženama sa snimka za koje se sumnja da su državljanke Rumunije.

Ukratko

  • Pojavio se snimak devojčice koja podseća na Danku
  • Interpol se uključio u potragu
  • Policija uputila apel Srbima u Beču
učitaj još +