"ŠAPIĆ NAM JE POMOGAO MIRNO, U TIŠINI"! Oglasio se Anđelko Aćimović: To je gest koji zaslužuje poštovanje

Otac ubijene devojčice u Ribnikaru govorio je o pomoći koju je gradonačelnik Beograda pružio porodicama žrtava masakra.

YouTube/Radio-televizija Vojvodine - EMISIJE/Kurir/Nemanja Nikolić

Anđelko Aćimović, otac ubijene učenice "Ribnikara", gostujući na jednoj televiziji ukazao je na pomoć koju je Aleksandar Šapić pružio porodicama žrtava nakon masakra u ovoj beogradskoj školi:

"Gradonačelnik Šapić je mirno, tiho, došao kod svake porodice, ponudio pomoć, platio je sve troškove oko sahrana, svakoj porodici je pomogao finansijski... I sada, pre isteka jedne godine, ponovo je pružio finansijsku pomoć svima, ovog puta i ljudima iz druge opštine, jer Mladenovac pripada Beogradu, a Malo Orašje Smederevu, i to je gest koji zaslužuje svako poštovanje, ali taj čovek nigde reč nije rekao o tome", kazao je Anđelko Aćimović.

Ima pojava, ljudi i gestova pred kojima čovek može samo da prikloni glavu.

I ima situacija u kojima je nedvosmisleno jasno, jasno van svake sumnje, i jasno nezavisno od političke i svake druge podele, na kojoj je strani istina.

Tako je od pre dve hiljade godina, kada je Isus Hrist u besedi na gori kazao:

"Pazite da milostinju svoju ne činite pred ljudima da vas oni vide: inače plate nemate od Oca svojega koji je na nebesima… A ti kad činiš milostinju, da ne zna levica tvoja šta čini desnica tvoja. Da bi milostinja tvoja bila u tajnosti; i Otac tvoj koji vidi tajno, uzvratiće tebi javno."

Dešava nam se da o nekim događajima i nekim ljudima sudimo zavedeni predrasudama, strastima ili netačnim informacijama. Ali, kao što smo rekli na početku, kad se razgrne ta prašina, i kad nam se ukaže istina, jedino što možemo da uradimo je da je prihvatimo.

I ne moramo ništa o njoj da govorimo, rekao je on.

(Mondo)